Mini amandine cu fondant (Editie speciala de Paste)

Postat de Creatsa in Prajituri
6 Mai 2013 | 9926 vizualizari
Mini amandine cu fondant (Editie speciala de Paste)

Nimic nu se compara cu gustul amandinelor cu fondant ,sunt exact cum erau la cofetarie:)

Ingrediente

  • Blat:
  • 7 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 7 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 7 linguri ulei
  • 7 linguri apa
  • Crema:
  • 200-250 g unt
  • 2 oua
  • 250 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri rom
  • Sirop:
  • 400 ml apa
  • 4 plicuri capuccinno cu rom
  • 3 linguri zahar
  • Fondant :
  • 500 g zahar
  • 250 ml apa
  • 1 lingura de miere
  • 3 linguri cacao
  • In plus:
  • bombonele argintii
  • ciocolata alba topita
  • mini bomboane Raffaello

Mod de preparare

Blat:

Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare apoi am adaugat treptat zaharul si am mixat pana s-a topit zaharul.

Am adaugat apa ,uleiul si galbenusurile si am omogenizat bine.

Separat am amestecat faina cu praful de copt si cacaua si le-am incorporat si pe ele amestecand usor de sus in jos cu un tel/spatula.

Am tapetat o tava (35/25 )cu hartie de copt si am copt blatul in cuptorul preincalzit 35 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Blatul racit l-am taiat in 2 pe orizontal.

Crema:

Am batut ouale cu zaharul,am adaugat amidonul si laptele si am pus amestecul pe foc mic amestecand continuu pana s-a ingroasat.

Am mixat untul spuma la temperatura camerei apoi am adaugat treptat din crema racita si cacaua si am omogenizat bine.La final am adaugat romul.

Sirop:

Am fiert apa cu zaharul si praful capuccinno aprox 5 minute.

Fondant:

Cu cateva ore inainte de a incepe fondantul am pus un vas la figider/congelator.

Intr-o oala mai mare am pus apa,apoi am turnat zaharul in mijloc si am pus pe foc avand grija mereu ca zaharul sa nu atinga peretii oalei.

Siropul este gata atunci cand luati o picatura de sirop ,o puneti intr-un pahar cu apa rece iar ea se transforma intr-o biluta si nu se dizolva pe fundul paharului.

In momentul asta am adaugat mierea apoi am luat siropul de pe foc si l-am transferat in vasul din frigider.

Am mixat la viteza mare pana acesta s-a intarit si s-a albit.

Pentru a putea "lucra" cu el l-am pus pe baie de abur ,apoi am adaugat cacaua si am amestecat bine pana acesta a devenit lichid.(daca nu este suficient de lichid mai adaugati 2-3 linguri de apa)

Asamblare:

Pe un platou/tava am pus primul blat ,l-am insiropat cu 1/2 din sirop,am adaugat crema ,al 2-lea blat pe care l-am insiropat in prealabil si am dat prajitura la rece pana s-a intarit perfect crema.

Am taiat frumos marginile prajiturii apoi am portionat-o in bucati de cca 4 cm .

Am pus fondant pe fiecare prajiturica apoi am decorat cu ciocolata alba ,bombonele argintii si bombonele Raffaello.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini amandine cu fondant (Editie speciala de Paste)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Dobos cu vanilie si Rama mit Butter

Postat de simona72

Dobos cu vanilie si Rama mit Butter

Pentru foi : mixam albusuril;e cu praful de sare pentru 1 minut, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea. Topim rama mit butter la microunde, adaugam galbenusurile si amestecam. Adaugam...

Citeste continuarea

Desert prajitura simpla cu ciocolata

Postat de caroline

Desert prajitura simpla cu ciocolata

Punem intr-o craticioara untul cu ciocolata la foc mic si lasam sa se topeasca, amestecand in continuu. Cand s-au topit, stingem focul si lasam sa se racoreasca. Separam albusurile de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.05.2013, 12:08
delicioase
la 06.05.2013, 12:12
_ o prajitura, te rog!
la 06.05.2013, 12:14
ce-mi plac!
la 06.05.2013, 12:17
Multumesc
Claudia,cu mare drag
la 06.05.2013, 12:19
O prajiturica din asta asa buna vreau si eu

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking