Mini cheesecake cu jeleu de rosii si portocale

Postat de deyutzky in Prajituri
8 Aug 2013 | 20693 vizualizari
Mini cheesecake cu jeleu de rosii si portocale

Ingrediente

  • Blat:
  • 200 gr biscuiti simpli
  • 2 lingurite de cacao
  • 200 gr unt
  • Crema:
  • 500 gr branza de vaci proaspata
  • 50 gr unt
  • 4-5 linguri zahar pudra (sau dupa gust)
  • Jeleu de rosii si portocale:
  • sucul de la 3 portocale medii
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 4 linguri suc de rosii
  • 3 linguri rosii cuburi facute piure
  • 4 linguri de zahar
  • 7 gr gelatina
  • Decor:
  • trandafiri din crema de unt

Mod de preparare

Blat: 
Biscuitii se maruntesc la robot, se pun intr-un bol, apoi se adauga cacaua. 
Untul se topeste la bain marie, se toarna treptat peste biscuitii zdrobiti si se amesteca bine pana se leaga. 
Se tapeteaza un vas rotund/dreptunghiular cu folie alimentara, se pun biscuitii, se intind pe toata suprafata vasului si cu o lingura se apasa bine. Se da vasul la frigider pana se pregateste jeleul si crema.  

Jeleu: 
Gelatina se pune in 100 ml apa rece si se lasa la hidratat 10 minute. 
Sucul de portocale se amesteca cu zeama de lamaie, sucul de rosii, piureul de rosii si zaharul si se pun intr-un ibric pe foc mic pana ce zaharul se topeste. Se inchide focul, se adauga gelatina, se amesteca pana se incorporeaza totul si se lasa la racit.  

Crema:  

Untul moale se freaca cu zaharul pudra apoi se adauga branza si se amesteca bine pana se incorporeaza totul. 
Scoatem vasul din frigider, adaugam crema si dam inapoi la frigider pana ce se raceste complet si jeleul. 
La final turnam incet  jeleul peste branza si dam vasul la rece pentru cateva ore. Scoatem vasul de la rece, indepartam folia alimentara si cu o forma inimioara de metal decupam prajitura. 
Punem inimioarele pe un platou si le ornam cu trandafirasi de unt .    

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini cheesecake cu jeleu de rosii si portocale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos

Postat de merisor67

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos

Cernem 450 g făină, într-un vas și facem o adâncitură la mijloc. Punem acolo garantul pentru aluaturi dospite și zahărul. Încălzim băutura din orez și dizolvăm în...

Citeste continuarea

Prajitura cu banane si crema de branza

Postat de xana

Prajitura cu banane si crema de branza

Bananele se zdrobesc cu furculita si se amesteca cu iaurtul, laptele si sucul de lamaie. Albusurile se bat spuma. Faina o amestecam cu bicarbonatul si sarea. Margarina se mixeaza cu zaharul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.08.2013, 19:37
Ce frumusele sunt! Interesant jeleu!
la 08.08.2013, 19:39
la 08.08.2013, 19:40
la 08.08.2013, 19:44
multumesc daria da...a iesit o combinatie dulce-acrisoara, asemanatoare cu gustul sucului de portocale rosii
la 08.08.2013, 19:44
motan

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking