Mini cozonacei cu nuca, cacao si scortisoara

Postat de privatelaura in Prajituri
22 Dec 2013 | 8903 vizualizari
Mini cozonacei cu nuca, cacao si scortisoara

De cand i-am vazut la Rocs, mi-au placut si am pus reteta la seif. De curand, s-a ivit ocazia sa ii fac pt piticii de la gradinita, cu ocazia serbarii. Au mers alaturi de mere, nuci si acadele "ciubuc". Sunt grozavi, sunt "tale daguti" si au fost tare buni, pufosi si aromati! Rocs, sarumana inca o data!

Ingrediente

  • 300 ml lapte dulce caldut
  • 100 gr unt gras moale
  • 3 oua intregi
  • 200 gr zahar brut
  • 1 praf sare
  • 700 gr faina
  • coaja rasa portocala
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 300 gr nuca macinata
  • 4 lg cacao
  • 1 lg scortisoara
  • 4 lg zahar brut pt umplutura
  • 1 galbenus + 4 lg lapte dulce pt uns
  • 3 lg zahar brut pt presarat

Mod de preparare

Eu am folosit masina de framantat. Am pus in ordinea urmatoare:laptele caldut, untul moale, ouale, 1 praf sare, zaharul, coaja de portocala, faina cernuta si la sfarsit drojdia. Am selectat programul de framantat.

Intre timp, am pregatit umplutura. Intr-un castron, am pus nuca macinata, zaharul, cacaoa si la sfarsit scortisoara macinata. Am amestecat bine si am dat deoparte.

Am pornit cuptorul.

Am pregatit 16 cosulete aluminiu, prevazute cu hartie de briose. 

 Dupa 1 ora si jumatate, am scos aluatul pe un blat uns cu ulei, am impartit 16 portii aproximativ egale.

 Am intins fiecare portie de aluat, cu sucitorul. Am presarat cateva linguri de umplutura, am nivelat si apoi am rulat fiecare foaie ca un sul pe care apoi l-am rasucit sub forma de melc. Am asezat fiecare cozonacel in forma de aluminiu.

Dupa ce am terminat tot aluatul, am pus formele intr-o tava de cuptor, asezate la o distanta de 2-3 cm una fara de alta si am pus deasupra cuptorului incins sa le las inca un sfert de ora la crescut.

Apoi, le-am dat la cuptor, la foc mediu, cam 35 minute, pana s-au rumenit frumos.

Dupa o jumatate de ora, am amestecat galbenusul cu laptele si, cu o pensula lata, am uns toti cozonaceii din tava. Apoi am presarat zahar brut si i-am impins la loc in cuptor pentru inca vreo 5 minute.

I-am scos apoi din cuptor si i-am lasat la racit. I-am scos din forme, am indepartat hartia si i-am asezat pe un gratar sa se raceasca de tot.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini cozonacei cu nuca, cacao si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tavalita de post

Postat de sufletista

Desert tavalita de post

Intr-un bol amestecam ingredientele uscate, facem o adancitura si adaugam ingredientele umede. Cu ajutorul unui tel/spatula, amestecam pana ce se omogenizeaza  bine. Turnam amestecul...

Citeste continuarea

Prajitura cu mere

Postat de rhapsody

Prajitura cu mere

Blat 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de  galbenusuri. 3. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul (180 g)  in doua...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.12.2013, 13:33
Harnica mai esti ...
la 22.12.2013, 13:34
ce buni sunt
la 22.12.2013, 13:37
Trimite si la mine 4 Muah!
la 22.12.2013, 13:45
Ce frumusei!! Ia uite ca ti-ai facut loc
la 22.12.2013, 13:53
Cat de frumosi sunt,harnicutza

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking