Mini Pavlova cu vanilie si krant

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
6 Oct 2013 | 6426 vizualizari
Mini Pavlova cu vanilie si krant

Am comis-o din nou,pentru ca tare-i buna,numai ca de data asta am vrut combinatia crema de vanilie si krant.....

Ingrediente

Bezea
  • 3 albusuri
  • 175 g zahar cu granulatie mica
  • 1 lingurita otet de vin
  • 1 lingurita amidon
Crema de vanilie
  • 3 galbenusuri
  • 2 pliculete zahar vanitat
  • 1 lingura zahar brun
  • 1 lingura amidon
  • 1 cana cu lapte ( cca 150-200 ml)
  • 1/2 rodie
  • 30 g unt
  • krant
  • 100 g nuca
  • 3 linguri zahar

Mod de preparare

Bezeaua:

Albusurile batute spuma cu un praf de sare.Adaugam zaharul cate o lingura si mixam de fiecare data cca 2-3 min,procedam asa pana terminam zaharul,apoi adaugam lingurita de otet si mixam 2-3 min,la fel procedam si cu amidonul.Tapetam o tava cu hartie de copt si formam ''fustita'' pavlovei,am facut 3 si cateva bezele....dam la cuptorul preincalzit si apoi lasat la o temperatura de cca 130-150 grade,aproximativ 1 ora,1 ora si 15 min....Lasam sa se raceasca.

Crema de vanilie:

Galbenusurile impreuna cu zaharul,zaharul vanilat si amidonul,omogenizam si apoi dizolvam cu lapte si lasam sa fiarba pana se ingroasa,Cand incepe sa se ingroasa adaugam jumatatea de rodie si mai lasam sa fiarba 10 min.Dam craticioara de pe foc si adaugam 30 g unt,omogenizam si lasam sa se raceasca cca 10 min.

Krant.

Spargem nucile le maruntim.Zaharul il caramelizam,cand este tot topit adaugam nucile si omogenizam.Pe un fund uns cu ulei rasturnam krantul,aplatizam si lasam sa  se raceasca.cand este rece il pisam cat vrem de marunt.Krantul il pregatim primul.

Asamblare:

Peste bezea turnam crema de vanilie,apoi adaugam krantul si ornam cu bezele...

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini Pavlova cu vanilie si krant" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Panna Cotta cu sirop de visine

Postat de Patricia_Iordache_79

Panna Cotta cu sirop de visine

Punem gelatina la hidratat in cei 90 ml. lapte. Amestecam intr-o cratita de inox cu fundul dublu, frisca lichida si zaharul si amestecam pana se topeste zaharul, fara sa ajunga la punctul de...

Citeste continuarea

Desert clatite - reteta de baza

Postat de robert_badica

Desert clatite - reteta de baza

Ouăle se sparg într-un bol şi se amestecă cu praful de sare.  Apoi, se adaugă apa, laptele, făina şi zahărul. Omogenizezi. Într-o tigaie antiaderentă,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.10.2013, 15:37
eu ador combinatia de crema de vanilie si krantz deci imi place mult si ce ai facut tu aici :_bd
la 06.10.2013, 15:39
Multumesc,Timi.Si eu iubesc combinatia vanilie krant....
la 06.10.2013, 15:41
Iar ai facut?
la 06.10.2013, 15:42
o nebunie ce ai facut tu aici
la 06.10.2013, 15:45
Merisor,nu m-am putut abtine....recunosc ca-s vinovata,mai ales ca le mananc doar eu...

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking