Mini-placinte cu carne de pui, ceapa si tarhon

Postat de laylalala in Pui
18 Mai 2010 | 8491 vizualizari
Mini-placinte cu carne de pui, ceapa si tarhon

Ingrediente

  • 375 gr aluat foietaj
  • ulei de masline
  • 2 pulpe de pui + 2 piepti de pui, taiate in cubulete
  • 3 fire de ceapa verde, tocata
  • 1 lingura otet
  • 125 ml vin alb
  • 200 gr smantana grasa
  • 1 lingurita faina de malai amestecata cu 1 lingura apa
  • 2 lingurite frunze uscate si maruntite de tarhon

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 200ºC.Taie 4 cercuri din aluat, atat de mari incat sa acopere gura a 4 boluri mici termorezistente, dar sa fie mai mari cu 1-2 cm decat bolurile.Pastreaza-le la frigider.
Incalzeste 2 linguri ulei intr-o tigaie.Condimenteaza puiul, prajeste-l putin pe toate partile, scoate-l din tigaie si pune-l deoparte.Adauga ceapa si prajeste-o pana ce devine aurie, aprox.8 minute.Adauga otetul, redu focul la jumatate, si adauga puiul, vinul, smantana, amestecul cu faina de malai si tarhonul.Prajeste-le timp de 5 minute.Imparte acest amestec in cele 4 boluri.Uda gura bolurilor cu apa si aseaza cercurile de aluat deasupra, apasandu-le la margini.Fa o mica taieteura in centrul fiecarui cerc pentru a lasa aburii sa iasa in timpul coacerii.Pune-le la copt 20-30 minute, pana ce aluatul devine auriu-maroniu.Lasa placintelele sa se raceasca 5 minute inainte de a le servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-placinte cu carne de pui, ceapa si tarhon" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (2)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Piept de pui la gratar, cu cartofi natur si sos de mustar si miere

Postat de RODIMUR

Piept de pui la gratar, cu cartofi natur si sos de mustar si miere

Pieptul de pui se spală, se scurge de apă, se porționează, se bate ușor și se pune la baiț, pentru cel puțin două ore, în frigider. Baițul se face din condimentele indicate...

Citeste continuarea

Pilaf cu pui si ciuperci

Postat de Irina

Pilaf cu pui si ciuperci

Am portionat puiul in bucati si am folosit pentru prepararea pilafului: o bucata de piept, o pulpa, o aripioara si jumatate de spate. Ceapa tocata am pus-o in ulei incins la inabusit (am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.05.2010, 16:29
bune trebuie sa fie
la 19.05.2010, 09:30

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking