Mini prajituri cu ciocolata si visine alcoolice

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
5 Ian 2017 | 2761 vizualizari
Mini prajituri cu ciocolata si visine alcoolice

Aveam stranse albusuri si galbenusuri si bagate la congelator, pentru ca aveam nevoie sa fac un numar mai mare de prajiturele individuale, am facut eu niste combinatii cu visine alcoolice si alte ingrediente, zic ca-s bune si pentru colindatorii mai mari... Bunatati pentru colindatori.

Ingrediente

  • 340 g margarina rama maestro
  • 175 g galbenusuri (au fost congelate)
  • 480 g albusuri (au fost congelate)
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 350 g zahar
  • 400 g faina
  • 1 praf de copt cu sofran
  • 200 g visine din visinata, taiate marunt si stoarse bine
  • un praf de sare
  • Glazura
  • 200 g ciocolata alba
  • 2 linguri ulei
  • bombonele colorate
  • hartiute pentru briose
  • forme ceramica

Mod de preparare

Scoatem de seara albusurile si galbenusurile sa se dezghete. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, pana obtinem o spuma tare. Separat mixam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam margarina topita si lasata sa se raceasca un pic. Omogenizam si apoi adaugam ciocolata topita. Amestecam faina cu praful de copt. Adaugam visinele si faina si omogenizam, la final incorporam albusurile batute spuma, cu miscari lente de jos in sus . Asezam hartiutele de briosa in formele de ceramica, in fiecare forma punem 2 linguri de compozitie. Dam formele la cuptorul preincalzit, sunt gata cand trec testul scobitorii. Se lasa la racit apoi se glazureaza cu ciocolata topita amestecata cu uleiul, se presara bombonele colorate. Se dau la rece sa se intareasca glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini prajituri cu ciocolata si visine alcoolice" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Clatite cu branza dulce si sos de portocale

Postat de RuxyRux

Clatite cu branza dulce si sos de portocale

Intr-o tigaie se topeste untul si in el se adauga zaharul pudra, vanilia apoi zeama si coaja de la portocale. Se tin ingredientele pe foc 3 minute pana se ingroasa foarte putin sosul, apoi se...

Citeste continuarea

Potcoave cu nuca macinata

Postat de Constelatialeu

Potcoave cu nuca macinata

Margarina la temperatura camerei o punem intr-un castron adaugam zaharul, smantana si ouale le mixam bine. Adaugam nuca macinata si plicul de garant,amestecam, apoi adaugam faina, o punem treptat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.01.2017, 16:46
Vaaaai, mi-ai amintit de bumboanele de la Gusti, Yummmmm!
la 05.01.2017, 16:48
Cam bune bumboanele alea, oare mai are?
la 05.01.2017, 16:55
bune bune
la 05.01.2017, 17:14
Ne îmbeți cu prăjituri?
la 05.01.2017, 17:45

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking