Tort Eva (cu zmeura, portocala si ciocolata)

Postat de Dya in Dulciuri
21 Ian 2016 | 8177 vizualizari
Tort Eva (cu zmeura, portocala si ciocolata)

"Nicio ZI fara CIOCOLATA" ! Pentru ca este! :) Astazi iubita mea mica si scumpa a implinit 6 luni! De aceea am numit acest tort EvA ! Am vrut sa fac ceva dulce, initial am plecat cu gandul de a face un chec ciocolatos, dar pana la urma am ajuns la ce se vede :) Este primul meu tort si sunt extrem de mandra de el! A iesit delicios! Mi-a fost tare teama, dar se pare ca nu e atat de greu. Mai am de invatat tips-uri  pentru torturi, sa exersez diverse decoruri... nu am avut crema suficienta pentru a il putea imbraca frumos si nici ingrediente sa mai pregatesc suplimentar, asa ca am ales sa il imbrac in cioco, dar si asa am gresit :D am facut fasia prea lata! Dar, invatam!

Ingrediente

Pentru blat ne sunt necesare:

  • 6 oua mari
  • 2 cescute cu lapte
  • 2 cescute cu ulei
  • 6 cescute cu zahar
  • 6 cescute cu faina
  • 200 g cacao neagra de calitate
  • sucul si coaja de la o portocala
  • 2 lingurite cu praf de copt

Pentru crema ne sunt necesare:

  • 1000 ml frisca lichida
  • 500 g ciocolata cu lapte
  • 100 g unt (85% grasime)
  • 300 g zmeura

Pentru insiropat ne sunt necesare:

  • 200 ml apa plata
  • 4 linguri cu zahar
  • Sucul si coaja de la doua portocale

Pentru ornat ne sunt necesare:

  • 300 g ciocolata neagra de calitate

Mod de preparare

 Pentru blat procedam astfel:

 Se mixeaza ouale impreuna cu zaharul pana ce se obtine o compozitie cremoasa.

 Se incorporeaza apoi, rand pe rand, uleiul, laptele si faina impreuna cu praful de copt.

 Nu se adauga niciun ingredient nou, pana ce precedentul nu este incorporat complet.

 Se presara cacaoa, coaja de portocala si se adauga sucul de lamaie.

Se omogenizeaza compozitia si se toarna intr-o tava de copt unsa cu putin unt sau ulei.

  Pentru crema se procedeaza astfel:

 Se pune frisca lichida, intr-un vas, la foc mic.

 Cand ajunge la punctul de fierbere, se adauga ciocolata rupta in bucati mici.

 Se amesteca usor cu o spatula pana se topeste complet.

 Se incoporeaza untul si se pastreaza vasul la rece pentru cateva ore.

 Se mixeaza apoi cateva minute. Se va obtine o crema fina, densa.

  Pentru sirop se procedeaza astfel:

 Se fierbe apa cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeste complet.

Se adauga coaja de portocala si sucul acesteia.

Se continua fierberea inca 3-4 minute, dupa care se lasa la racit.

Pentru ansamblare:

Dupa racirea completa, se taie blatul in trei parti egale.

Se asaza pe un platou primul blat.

Se insiropeaza si se adauga o parte din crema si din zmeura, procedandu-se la fel cu urmatoarele doua blaturi.

Tortul se imbraca in crema ramasa si intr-un strat subtire de ciocolata.

(Pentru decor: Ciocolata se topeste, se intinde pe o folie si apoi se ruleaza in jurul tortului. Se lasa 5-10 minute, dupa care se desprinde folia).

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Eva (cu zmeura, portocala si ciocolata)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (43)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cozonac spirala cu nuca

Postat de timea

Cozonac spirala cu nuca

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar.  Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si...

Citeste continuarea

Inghetata visine - nuca de cocos

Postat de Ela68

Inghetata visine - nuca de cocos

Visinele se spala si se curata de samburi Se pun in blender pana se obtine un piure fin. Toate celelalte ingrediente trebuie sa fie tinute la frigider inainte de folosire. Intr-un bol punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.01.2016, 18:21
Ai zis zmeura,am zis prezent...
la 21.01.2016, 18:24
Felicitari pentru primul tau tort! Parca nu-mi vine sa cred ca nu ai mai facut la cate bunatati pregatesti! Iar fetita sa creasca sanatoasa si frumoasa (asa ca mama )!
la 21.01.2016, 18:33
Cleme cu drag!
la 21.01.2016, 18:35
adica tu n-ai facut tort pana acum? La cate retete super ai? ) Felicitari si la multi ani micutei! Ti-a iesit foarte frumos
la 21.01.2016, 18:36
Arata minunat! Sa va traiasca mica comoara!

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking