Mini rulouri ...la buchet!

Postat de janet in Dulciuri
23 Mai 2010 | 4142 vizualizari
Mini rulouri ...la buchet!

Ingrediente

  • -600 gr faina alba
  • -240 ml lapte caldut
  • -100 gr zahar
  • -80 gr unt topit
  • -2 oua
  • -25 gr drojdie proaspata
  • -un praf de sare
  • -coaja rasa de lamaie si portocala
  • -vanilie
  • -mac.

Mod de preparare

Intr-un bol, cernem faina, drojdia o desfacem cu un pic de lapte caldut ,ouale le batem cu zaharul si laptele in care am pus coaja de lamaie si portocala,
vanilia si praful de sare.

Facem o adancitura in faina si punem drojdia desfacuta cu lapte, apoi untul topit si amestecul de oua,lapte, zahar si mirodenii.

Framantam bine si lasam pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce si-a dublat volumul, impartim aluatul in trei si il intindem in fasii late cam de 10 -12 cm.

Apoi taiem fasiile din din 10 in 10 cm,-eu am taiat din ochi...
Pe fiecare patratel format punem umplutura pe care o dorim: gem,ciocolata sau nutela,
eu am folosit miez de nuca prajit si macinat, amestecat cu cacao, zahar, un pic de esenta de rom si un pic de lapte, pana a iesit ca o crema.
Am uns o forma
de blat de tort si in mijloc am pus o biluta de aluat in care am pus o lingurita de gem de mure si am presarat peste ea mac. Apoi fiecare rulou format l-am pus in picioare inprejurul bilei de aluat. Am completat asa toata forma, am acoperit-o si am lasat cam 30 de min. sa creasca aluatul.
Dupa ce a crescut frumos, am uns cu ou batut si am dat la cuptorul de dinainte incins, cam 40 de min.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini rulouri ...la buchet!" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert placinta cu ciocolata / Galette des rois

Postat de ctlina

Desert placinta cu ciocolata / Galette des rois

Incalziti cuptorul la 180 °C. Intindem sau taiem aluatul in 2 dreptungiuri (unul putin mai mare). Dati la rece. Topiti ciocolata impreuna cu untul. Amestecati bine si lasati sa se...

Citeste continuarea

Desert Koulourakia - melcisori grecesti insiropati

Postat de eumimi

Desert Koulourakia - melcisori grecesti insiropati

In laptele caldut dizolvam drojdia. Batem ouale cu plicul de zahar vanilat, lingura de zahar si plicul de praf de copt. Peste oua adaugam laptele si apoi faina si scortisoara. Framantam un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.05.2010, 21:33
ce bine arata
la 23.05.2010, 21:35
arata extraordinar....
la 23.05.2010, 21:37
super bine arata merita 10 furcu super felicitari
la 23.05.2010, 21:45
la 23.05.2010, 22:04
woaaa, super arata! Felicitari si 5 furculite!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking