Ingrediente
- faina alba 200-300 gr
- tarate de grau o mana
- fulgi de secara o mana
- drojdie un cub
- chimen
- apa calda
- sare
- un ou
- un ou ptr uns
- un carnat proaspat
- 1-2 frunze de usturoi verde
- 50-70 gr unt sau margarina
Mod de preparare
Amestecam faina alba cu taratele de grau ,frunzele de usturoi tocate marunt , fulgii de secara , sare , un ou , drojdia dizolvata in apa calda untul si chimen ;
Amestecam bine toata compozitia iar daca mai este nevoie se mai poate adauga apa ; Trebuie sa rezulte un aluat ca cel de gogosi ;
Lasam la odihnit in loc cald cca 30-40 de minute .
Rupem o bucata de aluat , intindem cu sucitorul pe masa tapetata cu faina , cu un capac rotund dam forme , punem in tava tapetata cu hartie de copt, ungem cu ou batut si dam in cuptorul preincalzit la foc mediu aprox 30 de minute .
Luam si restul de aluat , intindem , dam forme , punem cate putin din compozitia rezultata de la carnat pe fiecare bucata , ungem cu ou , le punem in tava tapetata cu hartie de copt si dam in cuptorul preincalzit aprox 30-40 de minute .
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini saratele" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (2)
|