Mini tarte cu somon afumat

Postat de RuxyRux in Somon
14 Mai 2014 | 5658 vizualizari
Mini tarte cu somon afumat

Nici nu stiu cum sa le descriu...mmmmm...ba da...sunt atat de gustoase ca te lingi pe toate degetelele! :)))))

Ingrediente

  • Blat de tarta:
  • 175 gr unt
  • 250 gr faina
  • 1 ou
  • 1 lingura plina de smantana
  • un praf bun de sare de mare
  • Umplutura:
  • 100 gr somon afumat
  • 175 gr emmental
  • o cescuta de parmezan
  • 3 linguri pline de smantana
  • 2 oua
  • 2 linguri gris
  • un praf bun de sare de mare

Mod de preparare

Preparam aluatul pentru tarta. Amestecam toate ingredientele( untul sa fie rece dar moale) si framantam in jur de 3 sau 4 minute pana rezulta o biluta elastica de coca.

Impachetam aluatul in folie si il dam pentru 30 de minute la rece.

Preparam umplutura:

Amestecam smantana cu ouale batute cu putina sare apoi cu grisul si la final cu 100 gr emmental razuit. Restul de emmental si parmezanul le vom lasa la  sfarsit.

Scoatem de la rece aluatul si rupem zece bucati cam cat mingea de ping-pong.

Ungem formele cu ulei, eu am avut de silicon pentru briose.

Fiecare bucata de coca o vom intinde cu mana pe o suprafata infainata apoi o vom pune in forma, avand grija sa o lipim de peretii ei.

Vom pune apoi cate o lingura din compozitie si deasupra somonul afumat apoi parmezan si emmental.

Preparam toate tartele si intre timp preincalzim cuptorul la 200 de grade.

Coacem tartele pentru 30 de minute.....le lasam putin la racit si apoi le scoatem din forme.

Trebuie sa va spun ca blatul are consistenta aproximativ asemanatoare cu a aluatului foietaj....

Sunt deosebit de gustoase!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tarte cu somon afumat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Rasfat cu somon

Postat de RuxyRux

Rasfat cu somon

Somonul spalat si zvantat se taie in bucati. Intr-o tigaie incingem uleiul, topim in el untul, adaugam ghimbirul razuit pe razatoarea fina si usturoiul zdrobit. Dupa un minut, punem mustarul,...

Citeste continuarea

Somon la tigaie cu garnitura de orez si sos de lamaie

Postat de momo121

Somon la tigaie cu garnitura de orez si sos de lamaie

  Pentru inceput punem  orezul  la fiert cu condimentele, iar cand a scazut apa adaugam untul, amestecam si dam deoaparte.   Pentru sos , il pregatim in timp ce avem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.05.2014, 19:53
Imi place combinatia si imi place aluatul!!
la 14.05.2014, 20:01
Bune tartele
la 14.05.2014, 20:05
Multumesc Simonici...si mie
la 14.05.2014, 20:05
la 14.05.2014, 20:05
Multumesc Delia, multumesc mult!

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking