Mini tarte cu verdeturi de primavara, ciuperci si tofu

Postat de panacris in Mancaruri de post
15 Apr 2019 | 2135 vizualizari
Mini tarte cu verdeturi de primavara, ciuperci si tofu

Un aperitiv de post, potrivit pentru cina, sau chiar pachetelul de scoala/servici. Am folosit aluat gata preparat de post, pentru varianta rapida, a gospodinei moderne. Voi puteti prepara aluatul fraged clasic, pregatit acasa. Spor si pofta buna!

Ingrediente

  • aluat de tartă sarata Dr Oetker,
  • forme de minitarte,
  • ceapă verde 1 legătură,
  • praz 1 bucată,
  • usturoi verde 1 legatura,
  • leurda 1 legatura,
  • ardei kapia 1 bucata,
  • ciuperci 1 borcan, cca. 400 g,
  • sare de mare cu verdeturi mediteraneene,
  • piper proaspat macinat,
  • ulei de floarea soarelui presat la rece SanoVita 2-3 linguri,
  • branza tofu cu ardei de la SanoVita 1 bucata.

Mod de preparare

Aluatul fraged se lasa la dezghetat, apoi se decupeaza forme rotunde, un pic mai mari decat formele de tarte si se dau la copt in cuptorul preincins cca. 10 minute la foc mediu, pana sa prinda un pic de culoare.

Intre timp se prepara umplutura: prazul, ceapa, usturoiul, leurda si ardeiul se spala, curata si toaca marunt, apoi se pun la calit in uleiul de floarea soarelui presat la rece SanoVita, cca. 5 minute la foc mediu, neacoperit, apoi se asezoneaza de sare si piper şi se adaugă ciupercile maruntite.

Se adauga cate doua linguri de umplutura in mini tartele semicoapte, apoi se adauga una sau doua felii de tofu şi se dau din nou la cuptor cca. 10 minute la foc mediu, cca. 150 grade. Se servesc fierbinti sau chiar reci a doua zi. Aaaa, atentie tofu nu se topeste ca si oricare alta branza din lapte de origine animala ;) Am descoperit, dupa ce am scos mini tartele de la cuptor.

Spor si pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tarte cu verdeturi de primavara, ciuperci si tofu" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Mancare de post- tocanita de ciuperci

Postat de Irina

Mancare de post- tocanita de ciuperci

Am spalat ciupercile sub jet de apa rece si le-am curatat de pielita, dupa care le-am feliat. Intr-o tigaie am incins ulei de masline, am adaugat usturoiul taiat apoi ciupercile. Imediat ce...

Citeste continuarea

Tocana de legume cu orez si ciuperci

Postat de susu

Tocana de legume cu orez si ciuperci

Ciupercile nu se curata de pielita doar se spala de pamant dupa care se toaca marunt. O parte din ceapa se toaca marunt si cealalta se macina la masina de tocat. Ardeii se curata de seminte si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.04.2019, 21:13
Foarte bune, cu aluat fraged...!
la 15.04.2019, 21:15
la 15.04.2019, 21:21
la 15.04.2019, 21:25
Ce bune ar fi la mic dejun!
la 15.04.2019, 21:28
Ce bunatate!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking