Mini tarte cu verdeturi de primavara, ciuperci si tofu

Postat de panacris in Mancaruri de post
15 Apr 2019 | 2155 vizualizari
Mini tarte cu verdeturi de primavara, ciuperci si tofu

Un aperitiv de post, potrivit pentru cina, sau chiar pachetelul de scoala/servici. Am folosit aluat gata preparat de post, pentru varianta rapida, a gospodinei moderne. Voi puteti prepara aluatul fraged clasic, pregatit acasa. Spor si pofta buna!

Ingrediente

  • aluat de tartă sarata Dr Oetker,
  • forme de minitarte,
  • ceapă verde 1 legătură,
  • praz 1 bucată,
  • usturoi verde 1 legatura,
  • leurda 1 legatura,
  • ardei kapia 1 bucata,
  • ciuperci 1 borcan, cca. 400 g,
  • sare de mare cu verdeturi mediteraneene,
  • piper proaspat macinat,
  • ulei de floarea soarelui presat la rece SanoVita 2-3 linguri,
  • branza tofu cu ardei de la SanoVita 1 bucata.

Mod de preparare

Aluatul fraged se lasa la dezghetat, apoi se decupeaza forme rotunde, un pic mai mari decat formele de tarte si se dau la copt in cuptorul preincins cca. 10 minute la foc mediu, pana sa prinda un pic de culoare.

Intre timp se prepara umplutura: prazul, ceapa, usturoiul, leurda si ardeiul se spala, curata si toaca marunt, apoi se pun la calit in uleiul de floarea soarelui presat la rece SanoVita, cca. 5 minute la foc mediu, neacoperit, apoi se asezoneaza de sare si piper şi se adaugă ciupercile maruntite.

Se adauga cate doua linguri de umplutura in mini tartele semicoapte, apoi se adauga una sau doua felii de tofu şi se dau din nou la cuptor cca. 10 minute la foc mediu, cca. 150 grade. Se servesc fierbinti sau chiar reci a doua zi. Aaaa, atentie tofu nu se topeste ca si oricare alta branza din lapte de origine animala ;) Am descoperit, dupa ce am scos mini tartele de la cuptor.

Spor si pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tarte cu verdeturi de primavara, ciuperci si tofu" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftelute de soia

Postat de eduard_09

Chiftelute de soia

Prima data punem soia intr-o cratita cu apa si o lasam 10 min., dupa care o punem la fiert in apa cu sare cca 15 min,dupa care scurgem bine de apa. Intre timp fierbem cartofii(curatati de coaja...

Citeste continuarea

Dovlecei umpluti cu naut si rosii

Postat de rocsi_1612

Dovlecei umpluti cu naut si rosii

Spalam dovleceii, ii curatam de coaja, ii taiem in doua pe lungime. Scobim miezul cu o lingurita, presaram sare in interior si ii punem cu gura in jos pe un tocator. Curatam ceapa, o tocam,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.04.2019, 21:13
Foarte bune, cu aluat fraged...!
la 15.04.2019, 21:15
la 15.04.2019, 21:21
la 15.04.2019, 21:25
Ce bune ar fi la mic dejun!
la 15.04.2019, 21:28
Ce bunatate!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking