Minibaghete fragede

Postat de Sim0naWorld in Piine
5 Mar 2012 | 3998 vizualizari
Minibaghete fragede

Ingrediente

  • 600 g faina alba
  • 200 ml lapte dulce
  • 200 ml apa minerala
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare
  • 1 galbenus + lapte ptr uns
  • ulei ptr tava

Mod de preparare

Am pregatit mai intai maiaua, amestecand drojdia cu putin lapte dulce. Amestecul l-am pus in mijlocul fainii si am lasat sa creasca cateva minute.

Cand drojdia a dospit, am adaugat laptele caldut, apa minerala (pe care am pus-o in pahar exact inainte de a o folosi), sarea si la urma am incorporat uleiul, continuand sa amestec bine.

Am obtinut un aluat elastic si bine legat, pe care l-am lasat la crescut cca 50 minute, intr-un vas acoperit cu un prosop umed. Cand si-a dublat volumul, am rasturnat aluatul pe masa si am format baghetele – mie mi-au iesit 15. Le-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei, le-am crestat pe alocuri, si le-am mai lasat la crescut 30 minute.

Cand baghetele s-au umflat putin, le-am uns cu un amestec de 1 galbenus + putin lapte caldut (sau la temperatura camerei).

Am dat tava la cuptorul preincalzit, la temparatura de 2000 C, pentru 30 minute. Cand au fost gata le-am pus intr-un servet si le-am lasat sa se raceasca.

Au iesit foarte gustoase si extrem de pufoase!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Minibaghete fragede" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cozonac cu unt sarat si ceapa verde

Postat de mirela0911

Cozonac cu unt sarat si ceapa verde

Se incalzesc usor 100 ml lapte. Se adauga 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia. Se amestea bine si se lasa la activat timp de 10 minute. In bolul mixerului se pune faina cernuta, sarea si oul...

Citeste continuarea

Paine

Postat de lucy2002

Paine

 Drojdia se amesteca cu zaharul. Peste drojdie adaugam apa calduta. Cernem faina intr-un bol si amestecam cu sarea. Facem o gropita la mijloc, adaugam pe rand apa amestecata cu drojdia...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Comentarii

la 05.03.2012, 19:59
ce reusite sunt
la 05.03.2012, 20:52
mmm, ce frumoase
la 05.03.2012, 20:58
Ce bune
la 05.03.2012, 21:01
@Mitinita, sar`mana! Pup
la 05.03.2012, 21:36
merg cu fasolea mea facaluita

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking