Minibaghete fragede

Postat de Sim0naWorld in Piine
5 Mar 2012 | 3989 vizualizari
Minibaghete fragede

Ingrediente

  • 600 g faina alba
  • 200 ml lapte dulce
  • 200 ml apa minerala
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare
  • 1 galbenus + lapte ptr uns
  • ulei ptr tava

Mod de preparare

Am pregatit mai intai maiaua, amestecand drojdia cu putin lapte dulce. Amestecul l-am pus in mijlocul fainii si am lasat sa creasca cateva minute.

Cand drojdia a dospit, am adaugat laptele caldut, apa minerala (pe care am pus-o in pahar exact inainte de a o folosi), sarea si la urma am incorporat uleiul, continuand sa amestec bine.

Am obtinut un aluat elastic si bine legat, pe care l-am lasat la crescut cca 50 minute, intr-un vas acoperit cu un prosop umed. Cand si-a dublat volumul, am rasturnat aluatul pe masa si am format baghetele – mie mi-au iesit 15. Le-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei, le-am crestat pe alocuri, si le-am mai lasat la crescut 30 minute.

Cand baghetele s-au umflat putin, le-am uns cu un amestec de 1 galbenus + putin lapte caldut (sau la temperatura camerei).

Am dat tava la cuptorul preincalzit, la temparatura de 2000 C, pentru 30 minute. Cand au fost gata le-am pus intr-un servet si le-am lasat sa se raceasca.

Au iesit foarte gustoase si extrem de pufoase!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Minibaghete fragede" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Focaccia

Postat de Ina

Focaccia

Punem cartoful la fiert, in apa cu putina sare. Cand furculita intra usor in cartof, oprim focul, scurgem apa si pisam cartoful. Cernem faina (chiar si de doua ori) pentru a o aerisi. Punem...

Citeste continuarea

Paine cu unt si seminte

Postat de oanapl

Paine cu unt si seminte

Drojdia o pui într-un bol micuț cu zahărul și le amesteci până când se dizolvă complet drojdia. Într-un vas cerni făina, presari sare, adaugi drojdia dizolvată,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.03.2012, 19:59
ce reusite sunt
la 05.03.2012, 20:52
mmm, ce frumoase
la 05.03.2012, 20:58
Ce bune
la 05.03.2012, 21:01
@Mitinita, sar`mana! Pup
la 05.03.2012, 21:36
merg cu fasolea mea facaluita

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking