Mini-bites din crakers cu legume si pasta de linte cu migdale

Postat de adnia in Mancaruri de post
22 Iul 2013 | 3311 vizualizari
Mini-bites din crakers cu legume si pasta de linte cu migdale

O sa va spun de la inceput ca aceasta minunatie (caci e, intr-adevar, o minunatie) este o reteta raw-vegana partial (din cauza pateului de linte, ale carui cateva ingrediente au fost fierte), foarte apetisanta, usor de preparat ...si mai ales de consumat! Se preteaza bine atat in perioada posturilor, cat si pt. a impresiona musafirii si prietenii dragi, pe care dorim sa-i rasfatam cu ceva sanatos, gustos, simplu..si care incanta si ochiul, nu? Stiti voi bine ca, desi nu sunt o raw-vegana si nici vegetariana, recunosc insa ca multe dintre retetele din bucataria lor imi fac cu ochiul, asa ca le impartasesc cu voi. Si tot pt. ca sunt convinsa ca stiti, atat bucatariile traditionale, cat si cea raw-vegana sunt extrem de versatile..ceea ce pt. mine este un mare plus, in sensul ca mereu inventez cate ceva, mai adaptez o reteta, etc., ca doar asta mi-s:)

Ingrediente

Pt. crackers avem nevoie de:

  • 1 cana pulpa de radacinoase si legume rase foarte marunt si stoarse bine de suc: morcov, telina, dovlecel, ardei gras, gulie, patrunjel verde, etc., ce va place si aveti la indemana (eu am folosit pulpa ramasa dupa stoarcerea legumelor...sucul l-am baut eu:))
  • 1 praf de sare neiodata-condimente uscate: chilli, piper, pudra de verdeturi uscate (eu am pus un mix preparat de mine din: frunze de telina, patrunjel, coriandru, busuioc, cimbru)
  • 2 linguri faina de in (obtinuta prin macinarea semintelor de in in rasnita de cafea)-2-3 linguri apa

Pt. pateul de linte si migdale avem nevoie de:

  • 1 ceasca linte (muiata peste noapte in apa)
  • 1 mana de migdale (hidratata peste noapte)
  • 1 mana de seminte de dovleac crude
  • putin ulei de masline presat la rece
  • 1 lingura zeama de lamaie- sare neiodata
  • condimente dupa gust
  • 1 legatura marar proaspat
  • 1 catel usturoi
  • 1 fir ceapa verde
  • cateva fire patrunjel verde
  • 1/2 ardei gras
  • 1 rosie uscata si conservata in ulei de masline (si scursa de ulei)

Mod de preparare

Modul de preparare:
Nimic mai simplu! Am mixat toate ingredientele pt. crackers  intr-un blender si asa am obtinut aluatul (daca e prea uscat mai adaugam putina apa, daca e prea moale, mai adaugam faina de in). Am lasat putin aluatul sa se odihneasca (10 minute), apoi l-am intins planseta tapetata cu o foaie de copt, deasupra lui am asezat o alta foaie de copt si am inceput sa rulez cu sucitorul (practic, am intins aluatul intre doua foi din hartie de copt, ca sa nu mi se lipeasca aluatul, care nu e foarte elastic). Apoi am decupat forme cu ajutorul decupatorului pt. fursecuri (eu am ales o forma patrata de data asta), am luat cu grija patratelele si le-am asezat in deshidrator, unde le-am lasat cateva ore, pana s-au uscat bine, pana au devenit crocante (daca nu aveti deshidrator, puteti folosi cuptorul electric, pe care-l setati la 45 grade...sau le puteti coace pur si simplu la o temperatura mai ridicata--in acest mod, crackersii nostri devin doar vegani:)

Cat timp biscuiteii de legume au stat cuminti la uscat, am preparat bunatatea de pateu de linte cu migdale:

 Am pus lintea, rosia si ardeiul gras in vasul special de fiert orez al steamerului, impreuna cu 1 cana apa. Am fiert totul cca 20 minute, apoi am lasat sa se raceasca.
Am transferat compozitia in vasul blenderului si am adaugat toate celelalte ingrediente. Am mixat bine, pana am obtinut o pasta, pe care o gustam din cand in cand, pana am potrivit-o de condimente.
Am pus pateul intr-un bol cu capac si l-am lasat la rece 2 ore, sa se intrepatrunda aromele.

Dupa ce biscuitii au fost gata, i-am lasat sa se raceasca, am pus pateul intr-un sac a poche si l-am aplicat cu grija pe fiecare crackers. Nu mi-a mai ramas decat sa-i decorez dupa imaginatie si sa-i servesc!

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-bites din crakers cu legume si pasta de linte cu migdale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ghiveci cu legume

Postat de Irina

Ghiveci cu legume

Am pregatit legumele pentru ghiveci: am pus la copt gogosarii, ardeii, vinetele si dovlecelul.  Cartofii i-am curatat de coaja si i-am taiat sub forma de cuburi potrivite, ceapa am taiat-o...

Citeste continuarea

Icre de fasole

Postat de Pungasa_Rogue

Icre de fasole

Fasolea se alege (sa nu fie boabe stricate), se spala in doua-trei ape, apoi se pune la fiert intr-o cratita cu apa. Dupa ce da in cateva clocote, se ia de foc, se acopera cratita cu un capac si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.07.2013, 15:29
la 22.07.2013, 16:00
la 22.07.2013, 16:02
la 22.07.2013, 16:14
la 22.07.2013, 16:36
ce bune

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking