Desert raw vegan

Postat de CulinaryRainbow in Vegan / Raw vegan
28 Ian 2014 | 15864 vizualizari
Desert raw vegan

Nu mi-am propus să fac o revoluție în ceea ce privește alimentația pe termen lung, nu vreau să cad în extreme. De asemenea, nu sunt împotriva stilurilor alimentare contemporane. Singura excepție fiind aceea că cei mici, indiferent de deprinderile alimentare ale părinților, trebuie neapărat să consume și carne pentru asimilarea vitaminei B12 regăsită exclusiv în produsele de origine animală și care este indispensabilă în menținerea producției de mielină care protejează neuronii și asigură buna funcționare a acestora. Sunt omnivoră convinsă dar consider că tonele de mezeluri, brânza topită, alimentele prăjite, grase, sau pline de aditivi nu au ce căuta pe masa unui om care ține la sănătate. Din același motiv am ales să prepar mai rar dulciurile clasice și să apelez la delicioasele prăjituri raw vegan. Sunt dulci deși se prepară fără adaos de zahăr, sunt sățioase deoarece conțin o mulțime de nutrienți, și sănătoase pentru simplul fapt că nu sunt supuse degradării termice care să distrugă sau să schimbe proprietățile ingredientelor. De aceea sunt înlocuitorul cel mai potrivit pentru clasicele ”batoane de slăbit” pline de E-uri, care au ca rol principal substituirea unei mese. :)

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 100 g curmale
  • 50 g goji
  • 50 g sâmburi de nucă
  • 30 g sâmburi de caise
  • 20 g fulgi de ovăz
  • 20 g fulgi de secară
  • 20 g fulgi de nucă de cocos
  • 20 g semințe de floarea soarelui
  • 20 g semințe de in
  • 20 g semințe de cânepă
  • 10 g pudră de roșcove
  • două linguri cu ulei de nucă presat la rece
  • două linguri cu ulei de șofrănel
  • 50 ml lapte din soia nemodifictă genetic

Mod de preparare

Curmalele curățate de sâmburi și jumătate din cantitatea de goji le-am pus la hidratat preț de 2 ore.
Între timp, în blender, am tocat sâmburii de nucă și de floarea soarelui. Am adăugat nuca de cocos, semințele de in și pudra de roșcove. Odată hidratate, am completat gustul cu fructele de goji și curmalele hidratate, cu uleiul de nucă și cel de șofrănel, apoi am adăugat laptele de soia și fulgii de secară și ovăz.

Cu ajutorul unei spatule am încorporat și semințele de cânepă, cele de in și restul de goji.
Am așezat compoziția obținută într-o tăviță ( 20/15 cm ) tapetată cu hârtie de copt.

Desertul trebuie lăsat la frigider câteva ore ( eu l-am lăsat peste noapte ). Vă recomand să-l acoperiți cu folie alimentară pentru a se păstra mai bine.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert raw vegan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert bomboane Clara- raw-vegan

Postat de Constelatialeu

Desert bomboane Clara- raw-vegan

Mai intai punem la hidratat nuca in apa calduta, apoi scoatem samburii de la curmale, adaugam si stafidele, apoi acoperim cu apa calduta si turnam 1 esenta de rom. Lasam la hidratat cca. 30 min....

Citeste continuarea

Biscuiti de tarate cu crema de avocado

Postat de andaoana

Biscuiti de tarate cu crema de avocado

Prepararea este foarte simpla, dar aveti nevoie de un robot de bucatarie In vasul robotului punem toate ingredientele si mixam pana cand se omogenizeaza si puntem lucra cu aluatul. Pe un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.01.2014, 11:11
Nu am nimic împotriva celor cu un astfel de regim de viaţă. Eu consider că cele pe care noi el consumăm, cu cumpătare, desigur, sunt foarte bune. Evident, exclus diferitele sucuri ori dulciuri care nu au nici măcar umbra a ceva natural prin ele. Plus de asta nu am probleme cu îngrăşatul.
Preparatul e bun, desigur, şi sănătos, socotind după ingredientele puse.
la 28.01.2014, 11:13
Nici eu n-am nimic împotrivă, cu o mareee excepți. Așa cum am menționat și-n descriere.
la 28.01.2014, 11:20
la 28.01.2014, 11:22
Imi place ce-ai facut aici!
la 28.01.2014, 11:28
Sunt sigura ca-s bune, dar e greu sa renuntam la ale noastre

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking