Minichecuri cu sirop de trandafiri

Postat de privatelaura in Prajituri
19 Iun 2014 | 3026 vizualizari
Minichecuri cu sirop de trandafiri

Niste pufosenii! Promit!

Ingrediente

  • 130 gr unt moale, de calitate
  • 1 praf de sare
  • 2 oua proaspete, eu folosesc de tara
  • 60 gr zahar brut
  • 250 gr faina
  • 1/2 praf de copt
  • 80 gr iaurt natural
  • 50 ml sirop natural de trandafiri
  • pt. ornat:
  • ciocolata cu lapte

Mod de preparare

Pastram ingredientele cateva ore la temperatura camerei.

Intr-un castron, mixam spuma untul cu un praf de sare si cu zaharul. Adaugam cate un ou, mixand bine dupa fiecare. Adaugam faina cernuta si praful de copt. Amestecam si adaugam iaurtul, iar la sfarsit siropul de trandafiri. Obtinem o compozitie omogena si aromata.

Luam cateva forme de mini chec sau de briosa, sau ce aveti la indemana si turnam compozitia. Umplem formele cam 3/4 pentru ca vor creste checurile la copt si nu vrem sa dea pe dinafara.

Dam la copt, in cuptorul preincins, la foc mediu, timp de 15-20 minute maxim.

Scoatem dupa ce s-au copt si lasam la racit.

Ornam cu ciocolata topita sau le puteam lasa simple. Promit ca sunt grozave!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Minichecuri cu sirop de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura Dintii negrului

Postat de Lia1

Prajitura Dintii negrului

Se preincalzeste cuptorul la 180 grd (ca pentru chec) BLATUL: Se freaca 125 gr unt cu 250 gr zahar, apoi se adauga 4 galbenusuri de ou. Adaugam 3 lingurite cacao. Se toarna treptat 250...

Citeste continuarea

Desert rulada cu portocale, frisca si crema de branza

Postat de rocsi_1612

Desert rulada cu portocale, frisca si crema de branza

Blatul: Separati ouale. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul si mixati pana obtineti o bezea ferma. Incorporati galbenusurile si mixati usor. Radeti coaja de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.06.2014, 13:40
Vrei sa ne omori de tot?
la 19.06.2014, 13:50
Huuuoo!muah!
la 19.06.2014, 14:07
minunate
la 19.06.2014, 14:21
la 19.06.2014, 14:21
Primiti sa ne dai,nu??? )))
De unde ai luat formele de chec?

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking