Mini-savarine

Postat de ionix in Prajituri
18 Noi 2012 | 4760 vizualizari
Mini-savarine

Mulţumesc Gaby pentru o reţetă delicioasă: http://www.bucataras.ro/retete/savarine-12105.html . Eu am dublat cantităţile folosite de ea şi mi-au ieşit 24 de mini-savarine.

Ingrediente

aluatul pentru mini-savarine:

  • două ouă
  • 6 linguri cu ulei
  • 4 linguri cu zahăr
  • 30 g drojdie uscată
  • 400 ml lapte
  • 500 g făină
  • un praf de sare

pentru frişcă:

  • 400 ml smântână dulce 30% fat
  • 1 plic de praf de frişcă
  • 2 linguri cu zahăr

pentru sirop:

  • 600 ml apă
  • 200 g zahăr
  • o esenţă de rom

Mod de preparare

Preparare mini-savarine:

Laptele trebuie să fie călduţ. Se dizolvă drojdia în puţin lapte călduţ.

Se adaugă alternativ şi puţin câte puţin restul ingredientelor ( doar sarea se adaugă ulterior).

Se va amesteca bine cu telul până se omogenizează compoziţia, va avea consitenţă ca de smântână. Acoperim vasul cu un prosop.

Aluatul se va lăsa la dospit preţ de vreo 15 minute, timp în care pregătim restul ingredientelor.

După ce a stat la dospit, turnăm câte două linguri în fiecare formă din tava de brioşe (eu asta am folosit). Tava de brioşe se va unge cu unt sau se va folosi hârtie pentru brioşe (eu am optat pentru cea de-a doua variantă). Se lasă iar la dospit în tavă timp de vreo 10 minute.

Se bagă în cuptorul preîncălzit la circa 180 de grade, timp de vreo 20 de minute (până se rumenesc frumos). Se face testul cu scobitoarea înainte de a fi scoase din cuptor.

Nu se scot din forme până nu se răcesc.

Preparare sirop:

Se pune la fiert apa împreună cu zahărul şi se lasă până dă într-un clocol. Se lasă la răcit iar apoi se adaugă romul.

preparare frişcă:

Se amestecă toate ingredientele şi se mixează bine la viteză mare.

Asamblare:

Dacă nu le-aţi pus în hârtie de copt: le scoateţi din tavă când s-au răcit, le întoarceţi invers(cu fundu-n sus, cum s-ar zice-n popor :)), tăiaţi un căpăcel şi le însiropaţi bine. Eu le-am aşezat pe tava mare de la cuptor pentru a sta mai bine. Se lasă peste noapte la însiropat iar dimineaţă le umplem cu frişcă. (Eu am avut şi nişte cremă de vanilie, a mers de minune)

Dacă le-aţi pus în hârtiuţe de brioşe: nu le scoateţi din hârtie, riscaţi să le rupeţi. Lăsaţi-le în hârtie şi însiropaţi-le bine. a doua zi de dimineaţă scoateţi hârtiile de pe brioşe (se vor scoate mult mai uşor), se întorc invers, se taie căpăcele şi se vor umple cu frişcă.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-savarine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos

Postat de Constelatialeu

Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos

Cum se prepara Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos Aluat  coji : Intr-o craticioara am pus laptele, untul taiat bucatele, sarea si...

Citeste continuarea

Reteta de fursecuri fel de fel

Postat de Constelatialeu

Reteta de fursecuri fel de fel

Iata cum se prepara Reteta de fursecuri fel de fel Mai intai am pregatit aluatul. Am mixat ouale cu zaharul, am adaugat untura la temperatura camerei, am omogenizat bine, apoi am adaugat coaja...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.11.2012, 13:17
la 18.11.2012, 13:22
Ionixule ce dor mi-a fost de tine
dar iti iert absenta ca ai venit cu ceva tare bun
la 18.11.2012, 13:27
bune bune
la 18.11.2012, 13:43
Cred ca sunt delicioase..Eu as manca dar in loc de frisca sa le umplu cu o crema gen budinca, asa cu frisca e prea mult pentru mine..Dar acum tot iau una de la tine
la 18.11.2012, 13:48
foarte bune!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking