Minitarte cu crema de capsuni, Miez de Lapte si frisca

Postat de Sidy in Prajituri
27 Apr 2013 | 4290 vizualizari
Minitarte cu crema de capsuni, Miez de Lapte si frisca

Va poftesc la niste minitarte fragede, delicate si elegante( zic eu). Pe cat de simplu sunt de facut, pe atat de delicioase sunt. Secretul sta in aluatul crocant dar si moale in acelasi timp, dulce si nu prea. Cu acest desert veti lasa mesenii cu gura cascata dupa ce vor gusta!Garantat...

Ingrediente

pentru aluat:

  • 300 g faina
  • 200 g unt
  • 1 ou
  • sare
  • apa rece

pentru umplutura:

  • 300 g capsuni
  • 250 ml frisca
  • 150 g Miez de Lapte
  • 2-3 pliculete zahar vanilat
  • 1 borcan gem de capsuni

  decor:

  • capsuni cu frunzulite

Mod de preparare

Cernem faina si o amestecam cu un praf de sare , apoi adaugam untul tinut la temperatura camerei si taiat felii, omogenizam pina obtinem niste firimituri.

Adaugam oul si 1-2 linguri de apa foarte rece( cat cere aluatul) si framantam putin, dupa care acoperim aluatul cu folie si il dam 30 de minute la rece.

Intr-e timp ungem formele de minitarta cu ulei.

Dupa trecerea timpului, intindem aluatul subtire de vreo 3-4 mm si il taiem cu o forma rotunda .

Punem aluatul astfel obtinut in formele de minitarta, il presam putin pe margini , apoi punem cate o lingurita de gem(dulceata) de capsuni, in ele.

Dam la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C pentru aproximativ 20 de minute, pina se coace aluatul.

Dupa ce s-au copt toate minitartele le lasam sa se raceasca in forme apoi le scoatem.

Preparam crema .Batem bine frisca impreuna cu zaharul vanilat pina obtinem o spuma ferma.

Miezul de Lapte si capsunile le mixam cateva secunde pina se faramiteaza, apoi le adaugam la frisca batuta spuma. Amestecam  cu grija  si obtinem crema.

Cu ajutorul unui posh punem crema in minitartele racite.

Le ornam cu feliute de capsuni si cu frunzulite.

Pofta mare sa aveti !

Daca ti-a placut reteta noastra "Minitarte cu crema de capsuni, Miez de Lapte si frisca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert cheesecake cu morcovi si afine

Postat de simona72

Desert cheesecake cu morcovi si afine

Pentru blat: se aleg doua tavi mai mici sau una mai mare, care se ung cu unt si se pudreaza cu faina. Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mici. Caisele uscate se taie marunt si se...

Citeste continuarea

Guguluf cu ciocolata

Postat de andaoana

Guguluf cu ciocolata

Ciocolata o rupem bucatele si o topim in 4 linguri de lapte. Trebuie sa fim atenti sa nu fiarba, pentru ca va deveni amara si nu o sa se mai poata folosi. Galbenusurile le batem usor cu o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.04.2013, 15:26
Ce dragalase!
la 27.04.2013, 15:39
la 27.04.2013, 15:40
Minunate! Si reteta explicita. Bravo!
la 27.04.2013, 15:51
Se vede treaba ca ti s-a facut dor de plimbareO bunatate de tarte!
la 27.04.2013, 16:12
minunate

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking