Mini-tarte cu lime

Postat de Patricia_Iordache_79 in Prajituri
27 Apr 2013 | 3053 vizualizari
Mini-tarte cu lime

Imi plac foarte mult deserturile care contin vanilie sau lamaie. Am tot cautat pe net retete de "ceva cu lamaie" si am descoperit pe blog-ul Poppy planet aceasta reteta pe care am adaptat-o pentru gustul meu. Iata ce a iesit...

Ingrediente

pentru blat:

  • 300g faina;
  • 2 linguri zahar;
  • 125gr. unt (eu am pus 40 gr. unt si restul margarina);
  • 1 ou (doar galbenusul);
  • 1 lingurita coaja de lime si lamaie;
  • 2-3 linguri cu apa (cat sa lege aluatul)

pentru crema:

  • 3 oua;
  • 200 gr zaha;
  • 2 linguri faina;
  • 1 pliculet zahar vanilat;
  • 200 ml. frisca lichida
  • 2 lime (zeama)

Mod de preparare

Dam pe razatoarea cu gauri mici coaja de la lamaie si de la lime.

Lasam untul la temperatura camerei pentru a se lucra mai usor.

Cum preparam blatul:

Amestecam untul (margarina) cu zaharul si faina si vom obtine o masa granuloasa.

Adaugam coaja de lime si lamaie, galbenusul de ou, apa si framantam pana obtinem un aluat.

In mod normal aceasta tarta se face intr-o tava mare, de tarta. Eu m-am gandit ca ar fi dragut sa fac portii individuale asa ca am pregatit o tava de briose, am uns cu ulei si am facut bilute mici pe care le-am intins si cu care am imbracat peretii fiecarui orificiu.

Dam la frigider pentru aproximativ jumatate de ora, timp in care pregatim crema.

Cum pregatim crema:

Amestecam toate ingredientele (ouale cu zaharul, adaugam faina, zaharul vanilat si frisca lichida). Adaugam si sucul de lamaie si amestecam bine.

Scoatem aluatul de la frigider, umplem cu crema si dam la cuptorul preincalzit, la 200 grade, aproximativ 30 minute cat sa se rumeneasca usor.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-tarte cu lime" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Mini-pizza

Postat de bucataria_cu_mirodenii

Mini-pizza

1. Se amesteca drojdia cu apa, se acopera si se lasa deoparte pentru 15 minute, la temperatura camerei. 2. Legumele se calesc usor in ulei de masline, conform retetei insa eu am feliat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.04.2013, 09:44
la 27.04.2013, 09:45
Ador limetele, asta merge la ghiozdan sa o incercam, super arome! !!!
la 27.04.2013, 09:46
Minunate!!
la 27.04.2013, 09:58
la 27.04.2013, 10:01

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking