Minitortulete indragostite

Postat de Sylvia in Sirop / Compot
11 Feb 2010 | 10101 vizualizari
Minitortulete indragostite

Am facut aceste tortulete in avans sa testez reteta cum fac de obicei cu retetele pe care nu le cunosc. Am luat idea de pe bogul lui Maya care avea ceva minitortulete rotunde cu zmeura , o minunatie si am adaptat la eveniment si gusturile casei. Ma gandeam ca pentru aceasta ocazie ar merge clar ceva cu ciocolata, cu o aroma puternica deci fructe de padure si in forma de inimioare : minitortulete in forma de inimioara cu ciocolata si fructe de padure .

Ingrediente

  • Pt blat avem nevoie de
  • 7 oua,
  • 7 linguri de faina,
  • 7 linguri de zahar,
  • o jumatate de lingurita de praf de copt,
  • o lingura de rom am pus eu 
  • 3-4 linguri de Nesquik ( am pus sa poata manca si piticul, puteti inlocui cu cacao) .
  • Pt crema am pus
  • 250 de grame de fructe de padure in amestec ( congelate am avut acum) ,
  • o cutie de 250 de grame de mascarpone,
  • 2 linguri de zahar,
  • o lingura de smantana grasa,
  • 2-3 foi de gelatina sau agar-agar.

Mod de preparare

  Preparare:

Facem un blat de tort batand albusurile spuma cu zazarul si adaugand apoi faina cu praf de copt , romul, nesquik sau cacao. Coacem blatul intr-o tava rotunda tapetata cu unt si faina, in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Eu l-am lasat primele zece minute la 180 de grade si apoi inca 30 minute la 170 grade, timpul poate varia usor in functie de cuptor.  Dupa ce s-a racit blatul il taiem in trei straturi.

  Decupam apoi fiecare strat cu o forma de la biscuiti, eu am ales inimioare de  data asta sa fie in ton cu Valentine’s Day . 

  Separat pregatim fructele de padure, am ales un amestec pentru ca este preferatul nostru, au o aroma combinata extraordinara.

  Dupa ce sunt perfect decongelate, le mixam  cu robotul impreuna cu zaharul ,  trecem amestecul printr-o sita sa ramana eventualele seminte si apoi adaugam lingura de smantana, cutia de mascarpone si eu am pus putin agar-agar , daca nu aveti puneti 2-3 foi de gelatina dizolvate.

  Se amesteca cu grija , incet, pana la omogenizare. Lasam sa stea vreo 10 minute la frigider sa prinda consistenta dorita si putem trece la treaba.  Pentru ca imi plac prajiturile insiropate am pregatit un sirop facut din apa fiarta cu zahar si cu rom. Din decupajele de inimioare am cladit minitortulete de trei straturi, insiropand usor fiecare strat si punand intre ele un strat generos de crema de fructe de padure.

  Deasupra am facut o glazura de ciocolata, am avut ceva glasaj la plic care trebuia numai dizolvat cu apa rece. Puteti inlocui cu ciocolata topita daca doriti. Am decorat cu fructe de padure si fulgi de migdale, cam la repezeala ca abia asteptam sa le bag la frigider la racit .

  Acestea vor fi inimioarele dulci de Valentine’s Day, o combinatie intre ciocolata, o prajitura insiropata si o crema lejera cu fructe de padure zic eu ca e combinatia perfecta .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Minitortulete indragostite" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (57)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sirop din flori de salcam

Postat de farfuriavesela

Sirop din flori de salcam

Florile de salcam se pun la fiert cu 1.5 l apa, pentru 20 min, la foc mare. Apoi se acopera si se lasa pana a doua zi la macerat. Se strecoara ceaiul concentrat si se preseaza bine florile....

Citeste continuarea

Sirop din flori de iasomie

Postat de panacris

Sirop din flori de iasomie

Florile de iasomie se spală sub jet de apă rece, apoi se scot de pe crenguțe și se lasă la rece, până ce se prepară siropul. Zahărul și apa se pun la fiert, la foc mic, cca. 60...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.02.2010, 12:24
Super!
la 11.02.2010, 12:55
minunate. adevarate mici opere de arta. bravo!
la 11.02.2010, 12:56
la 11.02.2010, 13:07
Multumesc ca ofer cate un tortulet
la 11.02.2010, 13:44
super felicitari

Vezi toate comentariile (57)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking