Tartallette cu crema mascarpone

Postat de miha in Prajituri
17 Dec 2009 | 6753 vizualizari
Tartallette cu crema mascarpone

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 180 g faina
  • 50 g nuca macinata
  • 1 galbenus
  • 100 g zahar pudra
  • 100 g unt
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 1 galbenus
  • 2-3 linguri lapte
  • 100 g zahar
  • 1/2 linguita gelatina
  • 100 g mascarpone
  • 150 ml frisca lichida
  • Pentru decor:
  • frisca
  • cacao

Mod de preparare

Aluat:

Faina o amestecam cu nuca macinata, zaharul  pudra si un praf de sare. Adaugam galbenusul, esenta de vanilie si untul topit. Se framanta un aluat molicel, dar omogen, care se infasoara in folie si se da la frigider pentru minim 1 ora.

Formele le ungem bine cu unt si le umplem cu aluat. Intepam din loc in loc cu furculita si dam la cuptor, la foc mediu, pana incep sa se rumeneasca marginile.

Crema:

Galbenusul il frecam cu zahar pana devine ca o crema. Adaugam laptele rece si punem vasul la foc mic (sau la bain-marine) si amestecam continuu pana incepe sa se ingroase compozitia. Lasam la racit.

Gelatina o hidratam in 2 linguri de apa rece si o adaugam peste crema de galbenusuri racorita (temperatura suportabila la deget).

Omogenizam si dam la frigider pana la racirea completa.

Punem mascarpone peste aceasta compozitie si mixam pana se omogenizeaza si obtinem o crema fina. La sfarsit incorporam si frisca batuta.

Repartizam crema pe fiecare tarta in parte si ornam cu frisca.

In momentul servirii se presara cu cacao din abundenta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartallette cu crema mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Prajitura Boema

Postat de gabrielacuisine

Prajitura Boema

Blatul: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare apoi se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana cand spuma devine lucioasa si zaharul este complet dizolvat. Adaugam pe rand si...

Citeste continuarea

Prajitura Noire cu zmeura

Postat de Patricia_Iordache_79

Prajitura Noire cu zmeura

Cum pregatim prajitura: Lasam la temperatura camerei, 75 gr. unt sau il topim usor la MW. Faramitam biscuitii intr-un robot de bucatarie si ii amestecam cu untul. Tapetam o tava de chec...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.12.2009, 18:24
arata tare bine!
la 18.12.2009, 00:20
sunt superbe... frate, cata rabdare ai... eu n-as fi in stare sa decorez nici macar o prajiturica vreau si yo sa pap macar cateva, intre 5 si 10...
la 18.12.2009, 10:55
bai miha,bine ti se potriveste bucataras senzational",esti culmea cate faci si ca mai ai chef sa le pozezi.las' ca o sa cresc si eu mare
la 18.12.2009, 13:39
Multumesc Michelle!
la 18.12.2009, 13:40
Ionix 15 au fost de toate! Hai ca mai fac o tura pentru tine, ca-mi esti draga!

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking