Ingrediente
- 1 kg carne de vita tocata marunt ( sa aiba cel putin 20% grasime )
- 500 ml supa de oase de vita
- 8 grame piper
- 12 grame cimbru uscat
- 4 grame enibahar uscat
- 2 grame coriandru
- 2 grame chimen
- 8 grame bicarbonat de sodiu
- 1 lingrita sare
- 1 lingurita zeama lamaie
- 1 lingura ulei
- 1 capatana de usturoi
Mod de preparare
Prima data faceti 500 ml de supa de oase fierband cca 1/2 kg de oase de vita cu maduva in 2l de apa pana raman 500ml de supa. Intr-un castron maricel, puneti carnea, amestecul de condimente macinate, bicarbonatul de sodiu stins in zeama de lamaie, sarea si amstecati pana este omogenizat. Pentru a incorpora supa de oase adaugati cate putin si framantati constant, pana ati incorporat toata supa. Reteta originala spune sa nu adaugati decat jumatate din canitatea de supa in prima zi si sa adaugati cealalta jumatate a doua zi, dar procesul dureaza foarte mult si nu se merita. Totusi este necesar sa lasati amestecul peste noapte in frigider, astfel se macereaza compozitia.
A doua zi cand vreti sa frigeti mititeii, scoateti castronul din frigider si lasati sa ajunga la temperatura camerei. Faceti mujdeiul de ustoroi, il strecurati si il incoporati in amestecul de carne. Formati micii avand mainile umede, in felul acesta nu se va lipi carnea de maini. Ar trebui sa fie lungi de 8-10cm si grosi ca doua degete. Inainte sa puneti mititeii pe gratar, cu ajutorul unei pensule ungeti mititeii cu ulei. Nota: Focul trebuie sa fie tare, daca este prea slab se vor usca, nu intoarceti mititeii cu furculita, o sa ii intepati si o sa se scurga toate sucurile din ei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mititei CARUL CU BERE" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|