Mititei CARUL CU BERE

Postat de mirciss25 in Vita
14 Noi 2014 | 10817 vizualizari
Mititei CARUL CU BERE

Intr-o zi am vrum sa mananc mititei si decisesem sa cumpar din comert, dar sotia mea a zis ca nu poate sa manance asa ceva deoarece carnea tocata din comert contine cea mai proasta carne posibila, deci am decis sa caut o reteta de carne de mici. In cautarile mele am gasit prima reteta documentata de la restaurantul bucurestean Carul cu Bere. Am fost surprins cand am aflat ca nu contine altfel de carne decat de vita si un pic de grasime de oaie in cazul in carnea de vita nu este destul de grasa. Iata reteta:

Ingrediente

  • 1 kg carne de vita tocata marunt ( sa aiba cel putin 20% grasime )
  • 500 ml supa de oase de vita
  • 8 grame piper
  • 12 grame cimbru uscat
  • 4 grame enibahar uscat
  • 2 grame coriandru
  • 2 grame chimen
  • 8 grame bicarbonat de sodiu
  • 1 lingrita sare
  • 1 lingurita zeama lamaie
  • 1 lingura ulei
  • 1 capatana de usturoi

Mod de preparare

Prima data faceti 500 ml de supa de oase fierband cca 1/2 kg de oase de vita cu maduva in 2l de apa pana raman 500ml de supa. Intr-un castron maricel, puneti carnea, amestecul de condimente macinate, bicarbonatul de sodiu stins in zeama de lamaie, sarea si amstecati pana este omogenizat. Pentru a incorpora supa de oase adaugati cate putin si framantati constant, pana ati incorporat toata supa. Reteta originala spune sa nu adaugati decat jumatate din canitatea de supa in prima zi si sa adaugati cealalta jumatate a doua zi, dar procesul dureaza foarte mult si nu se merita. Totusi este necesar sa lasati amestecul peste noapte in frigider, astfel se macereaza compozitia.

A doua zi cand vreti sa frigeti mititeii, scoateti castronul din frigider si lasati sa ajunga la temperatura camerei. Faceti mujdeiul de ustoroi, il strecurati si il incoporati in amestecul de carne. Formati micii avand mainile umede, in felul acesta nu se va lipi carnea de maini. Ar trebui sa fie lungi de 8-10cm si grosi ca doua degete. Inainte sa puneti mititeii pe gratar, cu ajutorul unei pensule ungeti mititeii cu ulei. Nota: Focul trebuie sa fie tare, daca este prea slab se vor usca, nu intoarceti mititeii cu furculita, o sa ii intepati si o sa se scurga toate sucurile din ei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mititei CARUL CU BERE" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mititei cu mustar

Postat de Sylvia

Mititei cu mustar

   Preparare: Se toaca carnea, reteta zicea de doua ori prin masina de carne eu cum am facut-o cu robotul s-a maruntit f bine din prima tura . Se amesteca bine carnea sa se omogenizeze...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.11.2014, 10:36
Ce faini ti-au iesit!
la 14.11.2014, 10:52
Foarte buni!
la 14.11.2014, 11:05
buni buni!!!!
la 14.11.2014, 16:51
Unde este berea
la 14.11.2014, 17:15
Păi și grăsimea de oaie unde este??? ( Oaia îi dă gustul mic-ului Oricum arată bine și sună bine!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking