Ingrediente
Pentru 25 de mici (mai mari :))
- 500 gr carne de porc (tocata)
- 500 gr carne de vaca
- 500 gr carne de miel sau oaie
- 1 lingura boia dulce
- 1 lingurita piper
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita cimbru
- 10 catei de usturoi pisati
- 500 ml zeama de carne, apa sau apa minerala
Mod de preparare
Carnea se pune intr-un castron si se framanta intai cu sarea si bicarbonatul, apoi se adauga toate mirodeniile si se framata bine adaugand din cand in cand zeama de carne.
Se lasa cel putin 4-5 ore in frigider ca sa ia gust, apoi se formeaza micii (cu mainile ude) si se pun pe gratarul incins!
Se servesc calzi cu cartofi, prajiti sau piure, mustar si muraturi!
O nebunie!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mititei romanesti" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (34)
|