Morcovi caramelizati

Postat de andaoana in Mancaruri de legume
21 Feb 2020 | 2776 vizualizari
Morcovi caramelizati

Morcovii caramelizati cu sos de citrice si unt sunt o garnitura excelenta langa mancarurile cu carne si sos sau fara. Dar pot fi serviti ca si un fel separat. 

Ingrediente

  • morcovi (5 bucati medii )
  • sucul de la 2 clementine (70 ml)
  • 50 grame unt 82% grasime
  • apa cat sa acopere morcovii
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Morcovii ii spalam in apa rece, ii curatam de coaja si ii taiem pe lungime in jumate, apoi fiecare jumatate in jumate. In functie de cat sunt de mari morcovii mai taiem sau nu. Ideea este sa aiba grosimea de 1,5 cm grosime.

Se pun intr-o tigaie cu capac. Peste ei stoarcem sucul de clementine (sau portocale), punem sare si piper,untul taiat in cubulate si apa cat sa ii acopere.

Punem  tigaia la foc mic sa firba. In primele 7 minute acoperit , apoi luam capacul si lasam pana cand scade apa. Testam morcovii cu o furculita sa vedem daca sunt patrunsi. Pornim focul mai tare si ii lasam sa se caramelizeze pe alocuri, ii intoarcem pe toate partile.

Deasupra putem presara seminte de susan, fulgi de migdale,patrunjel tocat, ceapa verde,usturoi  sau orice altceva va place.

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Morcovi caramelizati" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Muschiulet de porc cu morcovi caramelizati si sos de ciuperci

Postat de andaoana

Muschiulet de porc cu morcovi caramelizati si sos de ciuperci

Carnea o spalam in apa rece si o taiem felii groase cam de 1 cm . O asezonam cu sare si piper si o lasam sa stea cam 30 minute . Pe ochiul de la aragaz punem o tigaie la incalzit . Cand este...

Citeste continuarea

Friptura de caprioara cu sos de fructe de padure, morcovi caramelizati si fenicul

Postat de alldaycooking

Friptura de caprioara cu sos de fructe de padure, morcovi caramelizati si fenicul

Am pregatit marinata amestecand ingredientele enumerate si am turnat deasupra pulpei de caprioara. Am lasat la figider pana a doua zi. Am curatat carnea de caprioara de bobite si am infasurat-o cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.02.2020, 17:39
la 21.02.2020, 18:37
la 21.02.2020, 18:38
la 21.02.2020, 18:38
Faină idee!
la 21.02.2020, 20:27
Asa goi , nu le pui si tu ceva langa? ...am vazut ca m-ai stors nitel, macar am avut ceva zeama...

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking