Friptura de caprioara cu sos de fructe de padure, morcovi caramelizati si fenicul

Postat de alldaycooking in Mancaruri cu carne
29 Ian 2012 | 11223 vizualizari
Friptura de caprioara cu sos de fructe de padure, morcovi caramelizati si fenicul

Ingrediente

  • Marinata:
  • 3 linguri de ulei
  • 3 linguri de vin rosu
  • piper macinat
  • rozmarin
  • boabe de coriandru
  • boabe de mustar
  • Friptura:
  • 600 gr pulpa de caprioara
  • 50 ml vin
  • boabe de piper zdrobite
  • boabe de coriandru zdrobite
  • sare
  • ierburi de Provance
  • Sos de fructe de padure:
  • 250 gr fructe de padure (mure, coacaze, zmeura)
  • 3-4 lingur de vin rosu
  • 1 lingura fructoza
  • nucsoara
  • ghimbir
  • piper
  • Morcovi caramelizati:
  • 2 morcovi mari
  • 2 linguri de fructoza
  • 1 cubulet de unt
  • Fenicul la cuptor:
  • 1 fenicul
  • ulei de masline
  • otet balsamic
  • sare

Mod de preparare

Am pregatit marinata amestecand ingredientele enumerate si am turnat deasupra pulpei de caprioara. Am lasat la figider pana a doua zi. Am curatat carnea de caprioara de bobite si am infasurat-o cu sfoara. Aam asezat carnea intr-un vas de Jena si am lasat-o aproximativ 10 minute in cuptor la 250 de grade Celsius. Am scos carnea din cuptor am adaugat vinul si restul condimentelor. Am acoperit vasul cu capac si am lasat se se coaca la 190 de Grade Celsius pana cand carnea a fost facuta. Pentru sos am pus la fiert visinele cu fructoza, am adaugat vinul si condimentele si am lasat sa fiarba pana cand sosul a scazut putin.

Morcovi caramelizati: morcovii i-am taiat felii mai grosute putin si i-am pus in fructoza caramelizata. Am miscat tigaia astfel incat morcovii sa se acopere cu caramel. Am lasat pe foc sa se caramelizeze aproximativ 3 minute dupa care am adaugat un cubulet de unt si am mai lasat inca aproximativ 5 minute amestecand din timp in timp sa nu se arda.

Fenicul la cuptor: am curata stratul extern al feniculului, l-am taiat felii avand grija sa nu se desfaca frunzele de cotor. Am asezat feliile intr-o tava (de silicon) am stropit cu putin ulei de masline, otet balsamic si sare si am copt la 180 de grade Celsius pana cand au inceput sa se maroneasca usor varfurile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de caprioara cu sos de fructe de padure, morcovi caramelizati si fenicul" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Sarmale in oala de lut pregatite in cuptor vechi pe lemne

Postat de Ksenya

Sarmale in oala de lut pregatite in cuptor vechi  pe  lemne

Oala de lut o scufundam pentru o ora in apa, intre timp pregatim frunzele pentru umplut. Oparim varza si frunzele de vita in apa sarata. Carnea eu am o tocat-o la cutit, puteti folosi robotul....

Citeste continuarea

Chiftele de orez cu piept de pui

Postat de AdrianUdrea

Chiftele de orez cu piept de pui

Incepem prin a toca marunt carnea de pui și a o amesteca cu orezul preparat cu legume, anterior. Apoi adaugam 2 oua mari si omogenizam bine amestecul de ingrediente. Punem pesmetul intr-un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.01.2012, 17:41
unde erai cand imi trebuia o retete de vanat superba
la 29.01.2012, 17:43
Multumesc Adina, sa stii ca reteta asta nu o stiam nici eu, am adaptat cu mi-a trecut prin cap si a fost ok!
la 29.01.2012, 17:48
ce bine suna si cat de bine arata!!!
la 29.01.2012, 17:49
tare bune combinatii trec prin capusorul tau
la 29.01.2012, 17:50
Daca pretul nu ar fii aberant, cred ca as face mult mai des astfel de fripturi!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking