Friptura de caprioara la cuptor

Postat de RoXx in Mancaruri cu carne
17 Oct 2013 | 22382 vizualizari
Friptura de caprioara la cuptor

Ingrediente

Pentru marinarea carnii :

  • o ceapa
  • 2 lingurite ienibahar
  • sare
  • piper
  • 200 ml vin rosu
  • apa
  • 2 kg carne de caprioara (eu am avut din pulpa)

Pentru friptura :

  • o bucatica slanina afumata
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 2-3 foi de dafin
  • 4-5 linguri de ulei
  • cimbru(dupa gust)
  • sare
  • piper
  • apa cam 200 ml

Pentru sos :

  • 3 linguri sos de soia
  • 50 ml vin rosu
  • 4 linguri sirop de visine
  • 1-2 catei de usturoi
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Marinarea carnii : Carnea de caprioara curatata in prealabil de pielite si spalata bine,se pune intr-un caston.Ceapa se taie julienne si se adauga peste carne.Peste, se pune ienibaharul si vinul.Se asezoneaza si apoi se pune apa pana ce acopera carnea.Castronul se acopera bine cu folie de plastic si se lasa peste noapte (cel putin 12 ore ) la marinat. 

Prepararea fripturii : Cateii de usturoi se taie in bucatele de 1 cm grosime,slanina afumata la fel. Carnea marinata se scoate din castron,se cresteaza cu un cutit din loc in loc unde se introduc bucatele de usturoi si slanina.Ceapa se taie in bucati de marime potrivita si morcovul rondele.Se aseaza ceapa si morcovul deja taiate intr-o tava yena adanca.Peste,se adauga carnea de caprioara.Se pune apa calduta,cimbrul (cantitate dupa gust,eu am pus 2 lingurite) si foile de dafin.Se acopera tava bine cu folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit la foc mediu timp de 2 ore (depinde si de cuptor) .Dupa ce a trecut cam jumatate din timp,se intoarce carnea pe cealalta parte,se acopera la loc cu folia de aluminiu si se da la cuptor pentru inca 1 ora.

Prepararea sosului : Cand este gata,se scoate carnea de caprioara din tava si foile de dafin, iar cu un blender se mixeaza legumele pana se formeaza un piure.Se adauga vinul rosu,sosul de soia,siropul de visine si cateii de usturoi tocati marunt.Se asezoneaza si se amesteca pana se omogenizeaza si s-au incorporat toate aromele.Sosul se poate lasa asa sau se poate strecura . 

Carnea se taie felii si se serveste alaturi de sos si garnitura de cartofi ,orez etc. in functie de preferinte.

   Pofta buna ! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de caprioara la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Friptura de caprioara cu sos de fructe de padure, morcovi caramelizati si fenicul

Postat de alldaycooking

Friptura de caprioara cu sos de fructe de padure, morcovi caramelizati si fenicul

Am pregatit marinata amestecand ingredientele enumerate si am turnat deasupra pulpei de caprioara. Am lasat la figider pana a doua zi. Am curatat carnea de caprioara de bobite si am infasurat-o cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.10.2013, 16:53
Arata tare bine, dar nu am mancat niciodata!
la 17.10.2013, 16:55
Deja trecem la specialităţi, la vânat. Super!
la 17.10.2013, 17:00
la 17.10.2013, 17:02
la 17.10.2013, 17:04
Va multumesc dragilor

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking