Ingrediente
- morcovi (5 bucati medii )
- sucul de la 2 clementine (70 ml)
- 50 grame unt 82% grasime
- apa cat sa acopere morcovii
- sare
- piper
Mod de preparare
Morcovii ii spalam in apa rece, ii curatam de coaja si ii taiem pe lungime in jumate, apoi fiecare jumatate in jumate. In functie de cat sunt de mari morcovii mai taiem sau nu. Ideea este sa aiba grosimea de 1,5 cm grosime.
Se pun intr-o tigaie cu capac. Peste ei stoarcem sucul de clementine (sau portocale), punem sare si piper,untul taiat in cubulate si apa cat sa ii acopere.
Punem tigaia la foc mic sa firba. In primele 7 minute acoperit , apoi luam capacul si lasam pana cand scade apa. Testam morcovii cu o furculita sa vedem daca sunt patrunsi. Pornim focul mai tare si ii lasam sa se caramelizeze pe alocuri, ii intoarcem pe toate partile.
Deasupra putem presara seminte de susan, fulgi de migdale,patrunjel tocat, ceapa verde,usturoi sau orice altceva va place.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Morcovi caramelizati" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|