Mozarella marinata in ulei de rapita cu ierburi aromatice

Postat de panacris in Aperitive / Garnituri
21 Iun 2021 | 1496 vizualizari
Mozarella marinata in ulei de rapita cu ierburi aromatice

Tot la Mihaela am văzut rețeta asta faină. În sfârșit am avut la dispoziție câteva mini mozzarella pentru o proba rețeta.   Minunate au ieșit, mulțumesc Mihaela pentru idee!

Ingrediente

  • Mini mozzarella cca. 250 g,
  • Ulei de rapiță cca. 150 ml,
  • Verdețuri provensale (oregano, cimbrișor, rozmarin, busuioc) uscate și mărunțite 2 linguri,
  • Piper mozaic (alb, roșu, verde, negru, alb) măcinat 1 linguriță,
  • Ardei chili uscat ½ linguriță,
  • Sare roz Himalaya 1 lingură.

Mod de preparare

Mozzarella se scurge de lichidul în  care au fost conservate.

Într-un borcan pătrățos se pun biluțele de brânză, condimentele, sare și uleiul. Apoi se închide borcanul ermetic, se scutură bine ca să se amestece ingredientele și se lasă la marinat la rece minim 24 de ore.

Preparatul se poate păstra la frigider, maxim 2 săptămâni, dar nu cred că va avea așa viață lungă!!! 😉

Mozzarella se servește ca aperitiv alături de roșii și măsline, sau se poate folosi cu mare success în salate cu legume proaspete.

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mozarella marinata in ulei de rapita cu ierburi aromatice" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Salata de cartofi cu sos de iaurt si miez de lapte

Postat de merisor67

Salata de cartofi cu sos de iaurt si miez de lapte

Mai intai punem cartofii, spalati bine, la fiert in coaja cu apa cat sa-i acopere. La fel si ouale, le punem la fiert. Curatam usturoiul, il pisam si il frecam cu uleiul de masline si sare...

Citeste continuarea

Omleta cu salata verde

Postat de caroline

Omleta cu salata verde

Mai intai spalam bine salata frunza cu frunza, indepartam apa in exces si ''rupem'' frunzele de marime potrivita.  Intr-un bol, punem ouale si cu ajutorul unui tel batem ouale spuma...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.06.2021, 15:32
la 21.06.2021, 20:20
la 21.06.2021, 21:00
la 21.06.2021, 22:52
la 21.06.2021, 23:04
Bună!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking