Ingrediente
- Mini mozzarella cca. 250 g,
- Ulei de rapiță cca. 150 ml,
- Verdețuri provensale (oregano, cimbrișor, rozmarin, busuioc) uscate și mărunțite 2 linguri,
- Piper mozaic (alb, roșu, verde, negru, alb) măcinat 1 linguriță,
- Ardei chili uscat ½ linguriță,
- Sare roz Himalaya 1 lingură.
Mod de preparare
Mozzarella se scurge de lichidul în care au fost conservate.
Într-un borcan pătrățos se pun biluțele de brânză, condimentele, sare și uleiul. Apoi se închide borcanul ermetic, se scutură bine ca să se amestece ingredientele și se lasă la marinat la rece minim 24 de ore.
Preparatul se poate păstra la frigider, maxim 2 săptămâni, dar nu cred că va avea așa viață lungă!!! 😉
Mozzarella se servește ca aperitiv alături de roșii și măsline, sau se poate folosi cu mare success în salate cu legume proaspete.
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mozarella marinata in ulei de rapita cu ierburi aromatice" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|