Mozzarella de casa (varianta rapida)

Postat de rhapsody in Aperitive / Garnituri
21 Iun 2012 | 7372 vizualizari
Mozzarella de casa (varianta rapida)

Daca ati invatat cum sa faceti mozzarella din prima reteta propusa de mine, iata ca acum va aduc o reteta care necesita mai putin timp... sa zicem maxim 1 h incarcat... si care este la fel de gustoasa singura diferenta e la consistenta :D.

Ingrediente

  • 7.5 l lapte
  • cheag (14 pic/1/2 tableta) dizolvat in 4 linguri de apa
  • 3 lgt acid citric
  • apa
  • sare

Mod de preparare

1. Puneti laptele intr-o oala de inox pe aragaz, pana ajunge la temperatura de 35°C.

2. Opriti focul, adaugati acidul citric dizolvat in 4 linguri de apa si invartiti usooor de tot,  lasati 5 min sa se odihneasca!

3. Dupa cele 5 min adaugati si cheagul dizolvat tot in 4 linguri de apa si invartiti. 

4. Lasati vasul sa stea 20-30 min acoperit cu un capac. 

5. Taiati coagulul in bucati si scoateti-l intr-o strecuratoare.

6. Stoarceti cat mai mult zer in strecuratoare strangand branza cu mainile.

7. Scoateti branza din sita si puneti-o intr-un vas in care sa o puteti apasa cat de bine posibil.

8. Formati bilute din branza pe care le puneti intr-un vas cu apa fierbinte pentru cateva min sau puteti sa taiati bucati mici si sa procedati ca la prima reteta - adica sa puneti apa fierbinte peste ele si sa invartiti cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza totul, iar mai apoi sa formati bilute sa sa o impletiti.

9. Scoteti fiecare bila de branza si incepeti sa o impaturiti in mai multe straturi, dupa care o puneti intr-un vas cu apa rece si sare (cam 5 min).

10. Scoateti mingiutele din apa si lasati-le la scurs 5-10 min.

11. Impachetati, etichetati si dati la frigider. Se matureaza intr-o saptamana, dar mult mai bine cam in 2-3 sapt.

   
 


Daca ti-a placut reteta noastra "Mozzarella de casa (varianta rapida)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pizza la tigaie

Postat de reisnaor_2006

Pizza la tigaie

      Intr-un castron punem ouale si un praf de sare. Mixam bine si adaugam pe rand chefirul si faina treptat.       Intr-o tigaie incinsa cu ulei punem aluatul....

Citeste continuarea

Pizza coroana

Postat de amalia01

Pizza coroana

Foaia de aluat trebuie musai sa o asezi in forma de guguluf . Pentru asta ii decupezi mijlocul si folosesti aluatul la acoperirea compozitiei. Dar nu uita sa ungi tava cu putin ulei. Intinzi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.06.2012, 10:45
la 21.06.2012, 10:49
Esti o harnicuta!
la 21.06.2012, 11:21
Rocsi
la 21.06.2012, 11:21
Multumesc Mena
la 21.06.2012, 13:04

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking