Mucenici

Postat de Retetegg in Dulciuri
9 Mar 2012 | 5610 vizualizari
Mucenici

Astazi, pe 9 martie, sunt praznuiti de Biserica Ortodoxa Sfintii 40 de Mucenici.

Ingrediente

  • 250 g mucenici,
  • 1.2 l apa,
  • coaja de la jumatate de lamaie,
  • 400 gr nuca maruntita,
  • scortisoara batoane si macinata,
  • miere (in functie de cat de dulci ii vreti)

Mod de preparare

Eu am cumparat mucenici fiindca nu am avut forma sa-i tai si nici timp sa impletesc la ei.

Daca aveti forma (sau rabdare) aluatul pt mucenicii fierti este urmatorul: 250 grame faina, 120 ml apa calda si sare. Se omogenizeaza ingredientele pana se obtine un aluat tare. Se intinde aluatul pe mama infainata si se taie cu forma. Se lasa mucenicii de seara pana dimineata de preferat, sa se usuce putin. Sau se pot pune putin la cuptor daca va grabiti.

Am pus apa la fiert impreuna cu mierea, coaja de lamaie si un baton de scortisoara.

Cand a clocotit am adaugat mucenicii si am lasat sa fiarba 10 minute.

Apoi am adaugat nuca.

La servire am mai pus niste nuca deasupra si putina scortisoara macinata.

Sunt foarte buni si aromati!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert mucenici umpluti

Postat de mirela0911

Desert mucenici umpluti

Intr-o craticioara se amesteca 200 ml lapte caldut cu 1 lgt zahar. Se adauga 2 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine si se lasa la dospit 15 minute. In bolul robotului se pune faina...

Citeste continuarea

Desert mucenici umpluti cu nuca

Postat de sufletista

Desert mucenici umpluti cu nuca

Drojdia o dizolvam cu putin lapte si o lasam la dospit 10 min. Intre timp cernem faina, adaugam zaharul si sarea, amestecam facem o adancitura si adaugam ouale batute putin, untul topit si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.03.2012, 12:22
si eu i-am cumparat.
la 09.03.2012, 13:09
la 09.03.2012, 13:21
Medi, n-am avut forma ca altfel ii faceam eu ...iar sa impletesc...e prea migalos
la 09.03.2012, 13:21
Sufletista merci mult
la 09.03.2012, 13:39
bun bun

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking