Mucenici muntenesti

Postat de Furnicuti in Dulciuri
7 Mar 2011 | 7827 vizualizari
Mucenici muntenesti

Ca sa avem reteta pentru 9 martie :) Mucenicii se pot cumpara si doar ii fierbeti, sau ii puteti pregati de la zero.

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 120 - 140 ml apa calduta
  • 200 g nuca
  • 200 g zahar
  • 100 g miere (3 linguri)
  • 2 fiole esenta de rom
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un baton scortisoara (optional)
  • scortisoara macinata (optional)
  • un praf de sare

 

Mod de preparare

Pregatim aluatul din faina, apa calduta si un praf de sare. Framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. Este un aluat cu care se lucreaza foarte usor, nu e nevoie de faina cand il intindem pe masa de lucru. Daca aveti forma de taiat, intindeti aluatul intr-o foaie destul de subtire, si taiati 8-uri cu forma speciala. Resturile de aluat se mai framanta putin, se intinde alta foaie si se repeta procedeul pana se termina aluatul.

Varianta fara forma de taiat presupune formarea 8-urilor manual. Luam o bucatica de aluat, o rulam intre palme si pe masa de lucru pana obtinem un snur destul de subtire. Unim capetele si rasucim cercul astfel incat sa avem un 8. Apasam putin pe locul unde se suprapune aluatul, pentru a-l fixa.

Mucenicii astfel formati trebuie lasati cateva ore, preferabil de seara pana diminieata, sa se usuce la temperatura camerei.

Cand mucenicii sunt gata de folosire, punem la fiert 2-3 litri de apa, zaharul, zaharul vanilat si batonul de scortisoara. Punem mucenicii cand apa clocoteste si ii lasam la foc potrivit cam o ora - o ora si 20, pana sunt fierti. Daca nu vreti o aroma foarte puternica de scortisoara, puteti scoate batonul cand puneti mucenicii. Nuca o punem intr-o tava cu hartie de copt si o coacem 5 - 10 minute la cuptor, doar pana incepe sa miroasa frumos. Cu un sucitor o maruntim putin. Dupa ce au fiert mucenicii, adaugam mierea, coaja de lamaie, esenta de rom si amestecam bine. Servim mucenicii cu nuca pregatita si cu scortisoara macinata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici muntenesti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert mucenici muntenesti la Multicooker Crock-Pot Express

Postat de Oana

Desert mucenici muntenesti la Multicooker Crock-Pot Express

Pune apa si zaharul in Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune. Inchide capacul, inchide supapa de presiune si seteaza pe modul Manual pentru 5 minute. Cand...

Citeste continuarea

Desert mucenici muntenesti

Postat de Oana

Desert mucenici muntenesti

Pune apa la fiert impreuna cu zaharul, amesteca putin si lasa sa clocoteasca bine. Da focul mai mic si pune apoi mucenicii. Lasa-i sa fiarba 10 minute. Opreste focul, pune capacul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.03.2011, 17:42
superbi
la 07.03.2011, 17:54
deliciosi
la 07.03.2011, 17:59
foarte buni
la 07.03.2011, 19:01
la 07.03.2011, 20:56

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking