Ingrediente
- 500 gr faina
- 1 plic deojdie
- 2 galbenusuri
- 150 gr zahar
- zeama de la o lamaie
- 1 praf de sare
- 200 ml lapte
- 100 gr margarina
- 1 lingurita ulei
- 250 gr miere de albine
- 200 gr nuci macinate
Mod de preparare
Punem faina intr-un bol, deasupra drojdia, sarea si zaharul, margarina. Incalzim laptele si il punem peste amestecul cu faina. Adaugam si galbenusurile si zeama stoarsa dintr-o lamaie. Amestecam si framantam un aluat foarte elastic. Cand se desprinde de pe maini mai framanatam 1 minut timp in care adaugam uleiul. Lasam la crescut
Dupa ce a crescut impartim aluatul in bilute. Intindem biluta in 2 fasii si incepem sa impletim, facem mai intai un colacel dupa care il transformam intr-un opt.
Ungem cu ou si dam la cuptor la foc mediu.
Intre timp facem un sirop din miere si apa calduta. Cand mucenicii sunt rumeniti ii dam prin siropul de miere si prin nuca macinata. Ies moi si deliciosi.
Spor la trebusoara
Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|