Mucenici moldovenesti cu miere,nuci si cocos

Postat de maria_claudia in Dulciuri
8 Mar 2011 | 8264 vizualizari
Mucenici  moldovenesti cu miere,nuci si cocos

Cand eram copil mama mea in fiecare an facea mucenici dar din aceia fierti si imi placeau tare mult dar ,de cand m-am casatorit fac din acestia copti ,soacra mea fiind Bacauanca obisnuia sa faca numai din astia asa ca eu trebuie sa respect traditia chiar daca de 8 ani suntem departe de casa nu a trecut nici un an fara sa fac mucenici.

Ingrediente

  • 1kg faina
  • 250gr zahar,
  • 50 gr drojdie proaspata,
  • 1lingurita sare,
  • 100ml ulei, 
  • 250ml apa,  
  • coaja de lamaie ,
  • zahar vanilat,
  • 250gr miere de albine,
  • o farfurie cu nuci macinate,
  • nuca de cocos.

Mod de preparare

Din 5 linguri faina,drojdie si putina apa calda facem maiaua pe care o lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul  apoi o rasturnam peste restul de faina,impreuna cu zaharul ,coaja de lamaie,vanilia, sarea ,turnam cate putina apa calda si framantam adaugand uleiul caldut , dupa ce am framantat bine lasam la crescut cam 1ora.

Pe o planseta tapetata cu faina punem bile din aluat din care modelam mucenici   in forma de 8 asezandu-i intr-o tava unsa cu ulei.Mai lasam putin sa creasca mucenicii in tava apoi se introduce tava in cuptorul preincalzit ptr 35-40 minute.Pregatim un sirop din apa calda,zahar dupa gust , 3-4 linguri miere si vanillie.Cand mucenicii sunt copti se scoate  repede din tava se introduce cate unul in srop apoi se unge cu miere si presaram nuca pe care am amestecato cu 3 linguri zahar sau nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti cu miere,nuci si cocos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Biscuiti (crinkles) cu lamaie

Postat de Dya

Biscuiti (crinkles) cu lamaie

Untul (la temperatura camerei) se taie cuburi (într-un vas, desigur), se adaugă zahărul şi coaja de lămâie. Se mixează până ce se obţine o compoziţie spumoasă. Se...

Citeste continuarea

Fursecuri ''priconuci''

Postat de Constelatialeu

Fursecuri ''priconuci''

Scoatem albusurile d ela congelator si le lasam sa se dezghete, apoi le punem intr-un castron, adaugam un praf de sare si mixam bine pana obtinem o spuma tare. Adaugam zaharul, treptat, mixam bine...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Comentarii

la 08.03.2011, 23:32
yummy
la 09.03.2011, 06:57
la 09.03.2011, 08:49
la 09.03.2011, 08:56
la 09.03.2011, 08:58
buni

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking