Ingrediente
- 1kg faina
- 250gr zahar,
- 50 gr drojdie proaspata,
- 1lingurita sare,
- 100ml ulei,
- 250ml apa,
- coaja de lamaie ,
- zahar vanilat,
- 250gr miere de albine,
- o farfurie cu nuci macinate,
- nuca de cocos.
Mod de preparare
Din 5 linguri faina,drojdie si putina apa calda facem maiaua pe care o lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul apoi o rasturnam peste restul de faina,impreuna cu zaharul ,coaja de lamaie,vanilia, sarea ,turnam cate putina apa calda si framantam adaugand uleiul caldut , dupa ce am framantat bine lasam la crescut cam 1ora.
Pe o planseta tapetata cu faina punem bile din aluat din care modelam mucenici in forma de 8 asezandu-i intr-o tava unsa cu ulei.Mai lasam putin sa creasca mucenicii in tava apoi se introduce tava in cuptorul preincalzit ptr 35-40 minute.Pregatim un sirop din apa calda,zahar dupa gust , 3-4 linguri miere si vanillie.Cand mucenicii sunt copti se scoate repede din tava se introduce cate unul in srop apoi se unge cu miere si presaram nuca pe care am amestecato cu 3 linguri zahar sau nuca de cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti cu miere,nuci si cocos" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|