Muffins (briose) decorate

Postat de biancas76 in Dulciuri
14 Iul 2010 | 6158 vizualizari
Muffins (briose) decorate

Tot pentru ziua de nastere a fiicei mele am facut si aceste briose decorate. Reteta e pentru 24 bucati, mie mi-au iesit 27 pentru ca le-am facut in hartie si nu am pus compozitia pana sus tocmai ca sa ii pot decora.

Ingrediente

  • 2 oua
  • 150 ml ulei
  • 300 ml lapte in amestec cu rom (am pus 2 esente)
  • 250 g zahar
  • 350 g faina
  • 10 g cacao
  • 1 praf de copt
  • In interior am facut combinatii din:  
  • nuca taiata si prajita
  • stafide
  • visine
  • ciocolata
  • Frisca pentru decor
  • Bomboane pentru decor

Mod de preparare

Se freaca ouale cu zaharul pana ce zaharul s-a topit . Se adauga uleiul , laptele , apoi faina si praful de copt. Totul se mixeaza bine si se imparte in mod egal in forme de muffins. Se decoreaza dupa dorinta. Am facut combinatii cu visine, stafide, ciocolata, nuca prajita si scortisoara, cacao. Am folosit si hartie speciala pt muffins. Se coc in jur de 15 minute in cuptorul preincalzit. Se incearca cu o scobitoare, cand nu se lipeste aluatul de scobitoare atunci inseamna ca sunt facut.

Fiind onomastica vroiam ceva diferit. Asa ca am batut 500 ml frisca si m-am apucat sa ii decorez cu ce am avut prin casa: prima data cu frisca alba, apoi cu frisca colorata si apoi am facut niste ravase pe care le-am facut pe o foaie A4, le-am scris la calculator pe randuri, apoi le-am rupt si taiat cu foarfeca, le-am rulat pe o scobitoare si le-am legat cu o ata:)

Serviti va rog:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins (briose) decorate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura pufoasa cu nutella

Postat de caroline

Prajitura pufoasa cu nutella

Punem intr-un bol ouale impreuna cu zaharul si un varf de sare si mixam la viteza maxima pana ce devin spumoase si se deschid la culoare iar zaharul s-a topit .  Sperat amestecam faina cu...

Citeste continuarea

Foi de napolitane umplute cu crema de biscuiti

Postat de panacris

Foi de napolitane umplute cu crema de biscuiti

Se pune laptele  împreună cu zahărul, la fiert într-un vas cu fundul dublu, la foc mic, amestecându-se continuu, lăsându-se la fiert până ce se obține...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.07.2010, 23:48
Ha ha am ajuns prima
la 14.07.2010, 23:52
la 14.07.2010, 23:54
la 15.07.2010, 09:09
la 15.07.2010, 09:20
pfiu da ce vesele sunt!!! trec la fav!!!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking