MUFFINS cu morcov (reteta de post)

Postat de ionela2682 in Dulciuri
16 Mar 2012 | 8056 vizualizari
MUFFINS cu morcov (reteta de post)

Asa de mare succes a avut checul cu dovleac ca m-am gandit sa-l prepar sub alta infatisare si aroma..Rezultatul...? PE MASURA ASTEPTARILOR!!

Ingrediente

  • 1 cana de morcov ras fin
  • 100 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml suc de fructe sau apa minerala
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • intre 150-200 g faina
  • 1 cana nuca maruntita
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare

Modul de preparare al acestor muffins-uri este identic si la fel cu cel al Checului cu dovleac, diferenta fiind ca la acestea am folosit morcov.

http://www.bucataras.ro/retete/chec-cu-dovleac-reteta-de-post-30867.html

Se mixeaza bine zaharul si zaharul vanilat cu uleiul,se adauga sucul proaspat de portocala(am folosit eu),morcov ras pe ochiurile cele mai mici ale razatorii,coaja de lamaie si scortisoara dar si nuca macinata

- adaugam faina (cat sa iasa un aluat putin mai dens ca cel de chec obisnuit) in care am amestecat praful de copt si bicarbonatul si omogenizam

- compozitia o turnam in forme de muffins unse cu ulei si tapetate cu faina sau cu hartiute speciale dam (ATENTIE !! vom umple hartiutele sau formele doar 1/2 din capacitatea lor) dam  la cuptor si coacem la temperatura medie pana capata culoare aramie si trec testul scobitorii.

Daca ti-a placut reteta noastra "MUFFINS cu morcov (reteta de post)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Fursecuri cu lamaie

Postat de timea

Fursecuri cu lamaie

Intr-un bol mixam untul cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam pe rand cate un ou si mixam dupa fiecare, apoi coaja si sucul de lamaie si la final incorporam faina amestecata cu praful de...

Citeste continuarea

Desert covrigi cu ciocolata

Postat de sufletista

Desert covrigi cu ciocolata

Crema- Intr-un bol amestecam amidonul, cacao, zaharul. Adaugam laptele fierbinte, amestecand continuu pana ce se dizolva. Punem laptele din nou in cratita si punem pe foc amestecand continuu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.03.2012, 14:36
la 16.03.2012, 14:55
am sa le incerc si eu
la 16.03.2012, 15:15
la 16.03.2012, 15:22
ce bine arata!
la 16.03.2012, 15:22
Gustoase si sanatoase....yaaamy....neaparat sa le incercam.....

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking