Ingrediente
- 75g de unt nesarat
- 2 linguri de zahar brun
- 2 oua
- sosul de pere (reteta mai jos)
- 1 cup faina alba (cca 120g)
- 1 lingurita de praf de copt
- un praf de sare
- 50g ciocolata
Mod de preparare
Zaharul si untul se bat in robot pana se formeaza o pasta cremoasa, se adauga ouale, apoi sosul de pere. Faina se amesteca cu praful de copt si sarea, apoi se incorporeaza treptat in compozitia de mai sus. La final, am taiat ciocolata in bucatele mici si le-am adaugat in compozitie. Se unge o tava de briose sau se folosesc hartiute speciale si se coace in cuptor preincalzit (180°C) pentru 30 de minute (sau pana trec de testul cu scobitoarea).
Pentru sosul de pere:
- 2 pere taiate cubulete
- 2 linguri de zahar brun
- 1/2 lingurita de zeama de lamaie
Se pun toate ingredientele intr-o ulcica si se incalzeste la foc marunt pana se topeste zaharul (cca 20) SAU se incalzesc 5 minute la microunde, cu o pauza la jumatatea timpul in care am amestecat o data continutul din castron.
Pentru crema de mascarpone:
- 250g de mascarpone
- 3 linguri de miere
Se amesteca pana la omogenizare si se intinde cu ajutorul unei lingurite sau cutit cu lama lata pe muffinurile racite.
Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins cu pere si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|