Muffins cu rosii uscate la soare

Postat de Brindusa in Aperitive / Garnituri
4 Apr 2011 | 3954 vizualizari
Muffins cu rosii uscate la soare

Nu sunt singura care considera ca cel mai greu este sa faci ceva creativ pentru mic- dejun si pentru pachetelul pe care il iau copiii la scoala. Din cate stiu eu toate prietenele mele, care evita sa manance sau sa dea copiilor mezeluri, au aceasta problema. De aceea m-am gandit ca azi briosele mele sa nu mai fie dulci, ci sarate. Si pentru primele de acest fel am folosit ingrediente pe care eu le iubesc mult: branza si rosii uscate la soare. Aceste rosii pot fi cumparate in borcane, conservate in ulei de masline, in orice hipermarket. Sunt foarte gustoase, mai ales cand nu ai la indemana rosii proaspete.

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 150 g unt, topit
  • 2 oua
  • 200 ml kefir (eu fac in casa) sau iaurt
  • 200 g branza, rasa
  • 1- 2 lingurite de sare (in functie de cat de sarata e branza)
  • 1- 2 lingurite piper
  • 100 g rosii uscate la soare, taiate cubulete
  • putin cascaval ras, pentru pus deasupra
  • optional:ce alte ierburi mediteraneene iti plac

Mod de preparare

  •  Pregateste tavile de briose. Incalzeste cuptorul la 190 C
  • Amesteca bine faina cu sarea, piperul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, ierburile si branza rasa
  • Cu un mixer bate ouale, apoi adauga untul.
  • Amesteca 1/2 din kefir
  • Pune 1/2 din amestecul de faina. Amesteca.
  • Adauga restul de kefir si faina, amestecand dupa fiecare.
  • Pune rosiile uscate taiate 
  • Amesteca cu o lingura.
  • In fiecare hartie de briosa pune cate o lingura de coca. Pe deasupra presara cu cascaval ras
  • Coace 20 minute
  • Raceste briosele pe un gratar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins cu rosii uscate la soare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv omleta cu cascaval

Postat de CameliaComan

Aperitiv omleta cu cascaval

Punem ouale intr-un bol, impreuna cu o lingurita de ulei.  Adaugam sare si piper dupa gust. Amestecam bine cu o furculita sau un tel. Adaugam laptele si amestecam usor. Adaugam branza data pe...

Citeste continuarea

Placinta aperitiv cu iaurt si foietaj

Postat de merisor67

Placinta aperitiv cu iaurt si foietaj

Mai intai decongelam foietajul, care tine loc de faina pentru ca se va umfla in amestec cu restul ingredientelor si se va coace frumos. Tocam ceapa si usturoiul si le inabusim in ulei si apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.04.2011, 15:22
miam miam
la 04.04.2011, 15:32
cred ca sunt foarte delicioase
la 04.04.2011, 15:38
bune bune
la 04.04.2011, 15:41
minunate
la 04.04.2011, 15:43
super

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking