Muffins cu stafide si paiete de ciocolata

Postat de merisor67 in Prajituri
15 Dec 2012 | 3416 vizualizari
Muffins cu stafide si paiete de ciocolata

Le aveam in plan demult, dar abia azi le-a sosit timpul. Rapide si de efect!

Ingrediente

  • 5 oua
  • 100 gr unt
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 25 gr stafide
  • paiete de ciocolata alba si neagra
  • sare
  • esenta de cafea
  • 1 plic praf de copt

Mod de preparare

Untul l-am pus la topit, apoi am amestecat cu uleiul. 

Separam albusurile de galbenusuri.

faina cernuta o amestecam cu cacaoa si praful de copt.

Albusurile le batem spuma cu putina sare, apoi adaugam treptat zaharul batand continuu cu telul.

Adaugam galbenusurile amestecand usor fara sa mai batem, apoi punem putin cate putin untul amestecat cu uleiul, esenta si in final, treptat, amestecul de faina, cacao si praful de copt

Asezam hartiutele pentru briose in forme si umplem cam trei sferturi cu compozitie. 

Deasupra presaram cateva paiete de ciocolata si stafidele.

Introducem formele in cuptor si coacem la 180 grade pentru 30 minute.

Eu am umplut 20 de forme din compozitia rezultata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins cu stafide si paiete de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (48)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura Deliciu

Postat de rocsi_1612

Prajitura Deliciu

Miezul de nuca il tocam marunt cu un cutit. Intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu hartie de copt punem nuca si o nivelam ( am folosit o tava de 24 pe 37). Blatul: Batem toate...

Citeste continuarea

Desert Millefeuille

Postat de Constelatialeu

Desert Millefeuille

Aluatul foitaj l-am facut cu o zi inainte, gasiti reteta in pagina mea de retete. Deci primul pas a fost facut, asa ca trecem sa facem mai intai crema sa se raceasca pana bibilim coacerea foilor....

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.12.2012, 17:58
vreau si eu, dau la schimb eclere
la 15.12.2012, 17:59
ce reteta fina,asa ca si tine Merisor
la 15.12.2012, 18:01
Elena, facem schimb
la 15.12.2012, 18:02
ce frumusele sunt
la 15.12.2012, 18:02
Cris Multumesc!

Vezi toate comentariile (48)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking