Muffins cu stafide si paiete de ciocolata

Postat de merisor67 in Prajituri
15 Dec 2012 | 3390 vizualizari
Muffins cu stafide si paiete de ciocolata

Le aveam in plan demult, dar abia azi le-a sosit timpul. Rapide si de efect!

Ingrediente

  • 5 oua
  • 100 gr unt
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 25 gr stafide
  • paiete de ciocolata alba si neagra
  • sare
  • esenta de cafea
  • 1 plic praf de copt

Mod de preparare

Untul l-am pus la topit, apoi am amestecat cu uleiul. 

Separam albusurile de galbenusuri.

faina cernuta o amestecam cu cacaoa si praful de copt.

Albusurile le batem spuma cu putina sare, apoi adaugam treptat zaharul batand continuu cu telul.

Adaugam galbenusurile amestecand usor fara sa mai batem, apoi punem putin cate putin untul amestecat cu uleiul, esenta si in final, treptat, amestecul de faina, cacao si praful de copt

Asezam hartiutele pentru briose in forme si umplem cam trei sferturi cu compozitie. 

Deasupra presaram cateva paiete de ciocolata si stafidele.

Introducem formele in cuptor si coacem la 180 grade pentru 30 minute.

Eu am umplut 20 de forme din compozitia rezultata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins cu stafide si paiete de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (48)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura Revani cu mure

Postat de merisor67

Prajitura Revani cu mure

Paharul meu este de 300 ml. Intr-un bol, mixam ouale cu zaharul si putina sare pana devin spumoase si nu se mai simte zaharul. Adaugam uleiul si mixam in continuare, apoi adaugam iaurtul in...

Citeste continuarea

Desert pasca cu smantana

Postat de oanapl

Desert pasca cu smantana

Pui smantana intr-un tifon sau panza alba deasa, o legi la capete si pui legatura cu smantana intr-un vas cu malai, acoperind-o bine ca sa traga zerul. Lasi asa smantana timp de 6-8 ore, apoi o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.12.2012, 17:58
vreau si eu, dau la schimb eclere
la 15.12.2012, 17:59
ce reteta fina,asa ca si tine Merisor
la 15.12.2012, 18:01
Elena, facem schimb
la 15.12.2012, 18:02
ce frumusele sunt
la 15.12.2012, 18:02
Cris Multumesc!

Vezi toate comentariile (48)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking