Muffins Manhattan

Postat de adriana65 in Prajituri
14 Noi 2013 | 3439 vizualizari
Muffins Manhattan

Vă propun ceva bun pentru cafeluţa de dimineaţă.

Ingrediente

  • Pentru aluatul sfărâmicios:
  •  90 g făină
  •  60 g zahăr
  •  50 g unt moale
  •  1/2 linguriţă scorţişoară
  • Pentru muffins:
  •  160 g făină
  •  80 g zahăr
  •  2 ouă
  •  150 ml iaurt
  •  35 ml ulei
  •  1/2 linguriţă bicarbonat
  •  1/2 linguriţă praf de copt
  •  un praf de sare
  •  150 g afine

Mod de preparare

Mai întâi am preparat aluatul sfărâmicios amestecând cu degetele toate ingredientele până ce amestecul capătă o  consistenţă nisipoasă. L-am lăsat deoparte şi am preparat aluatul pentru muffins.

Intr-un vas am amestecat ingredientele uscate: făina, zahăr, sare, praful de copt şi bicarbonat.

In alt vas am bătut ouăle, am adăugat  uleiul, am amestecat apoi am pus jumătate din ingredientele uscate. Am adăugat iaurtul apoi restul ingredientelor uscate. Am omogenizat rezultând un aluat moale. 

Tava de muffins am pregătit-o cu hârtii speciale şi în fiecare hârtie am pus câte o lingură de aluat. Am presărat jumătate din cantitatea de afine apoi, peste ele, am pus restul de aluat. În fiecare formă am presărat aluatul sfărâmicios şi deasupra lui restul de afine.

Tava am pus-o în cuptorul preâncălzit la 180 grade şi am lăsat la copt 30 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins Manhattan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura Semiluna cu gem si ciocolata

Postat de eumimi

Desert prajitura Semiluna cu gem si ciocolata

Topim untul si-l lasam deoparte. Mixam galbenusurile cu jumatate din zahar pana cand devin o crema groasa si albicioasa.  Amestecam laptele cu untul topit si le adauagam in...

Citeste continuarea

Moelleux au chocolat

Postat de andaoana

Moelleux au chocolat

Foarte important este sa pregatim cuptorul , il preincalzim la 210 grade. Untul moale il batem cu mixerul impreuna cu zaharul pana devine cremos . Ciocolata o topim pe bain marin sau in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.11.2013, 20:57
Ce frumusele sunt!! Grozave!!
la 14.11.2013, 21:08
ce minunate sunt
la 14.11.2013, 21:22
la 14.11.2013, 21:24
la 14.11.2013, 21:37
cu scorti...foarte bune

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking