Ingrediente
- Pentru aluatul sfărâmicios:
- 90 g făină
- 60 g zahăr
- 50 g unt moale
- 1/2 linguriţă scorţişoară
- Pentru muffins:
- 160 g făină
- 80 g zahăr
- 2 ouă
- 150 ml iaurt
- 35 ml ulei
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- 1/2 linguriţă praf de copt
- un praf de sare
- 150 g afine
Mod de preparare
Mai întâi am preparat aluatul sfărâmicios amestecând cu degetele toate ingredientele până ce amestecul capătă o consistenţă nisipoasă. L-am lăsat deoparte şi am preparat aluatul pentru muffins.
Intr-un vas am amestecat ingredientele uscate: făina, zahăr, sare, praful de copt şi bicarbonat.
In alt vas am bătut ouăle, am adăugat uleiul, am amestecat apoi am pus jumătate din ingredientele uscate. Am adăugat iaurtul apoi restul ingredientelor uscate. Am omogenizat rezultând un aluat moale.
Tava de muffins am pregătit-o cu hârtii speciale şi în fiecare hârtie am pus câte o lingură de aluat. Am presărat jumătate din cantitatea de afine apoi, peste ele, am pus restul de aluat. În fiecare formă am presărat aluatul sfărâmicios şi deasupra lui restul de afine.
Tava am pus-o în cuptorul preâncălzit la 180 grade şi am lăsat la copt 30 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins Manhattan" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|