Muffins, trandafiri cu nuca

Postat de diana_k in Prajituri
5 Apr 2013 | 5406 vizualizari
Muffins, trandafiri cu nuca

Ingrediente

  • aluat de cozonac
  • 500g faina cernuta
  • 150g zahar
  • 250ml lapte caldut
  • 4 galbenusuri
  • 80 ml ulei + o lingura mare margarina topita
  • o drojdie 25g
  • un praf de sare
  • plus:
  • 50g unt
  • nuca macinata sau mac
  • scortisoara
  • zahar

Mod de preparare

Drojdia o dizolvati in 100ml lapte caldut cu o lingura de zahar si una de faina, si lasati-o 10 minute.
Retul ingredientelor le puneti MP, cu drojdia la urma si programati masina pe programul de framantat.

Dupa ce creste aluatul il intindeti pe masa presarata cu faina, il ungeti cu unt topit si presarati zahar, nuca si scortisoara.Taiati alutul in forma de triunghiuri neregulate.
Tava de muffins o ungeti bine cu ulei atat in interior cat si exterior.
Asezati aleatoriu triunghiurile de aluat formand in mijloc un mic boboc de trandafir.
Coaceti la 180 de grade timp de 25-30 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins, trandafiri cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tavalite in nuca de cocos

Postat de cristeena20

Desert tavalite in nuca de cocos

Incepem sa facem blatul. Pregatim tava dreptunghiulara si o ungem cu margarina si o pudram cu faina. Topim pe aburi intr-un bol ouale, zaharul, untul, mierea si laptele, amestecand cu un tel...

Citeste continuarea

Desert eclere cu crema de vanilie

Postat de rocsi_1612

Desert eclere cu crema de vanilie

Aluatul: Cerneti faina. Intr-o cratita puneti apa cu un praf de sare si le transferati pe foc. Cand incepe sa clocoteasca, adaugati untul taiat cuburi. Amestecati pana este complet topit. Dati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.04.2013, 20:56
Foarte frumos au crescut... o coca de cozonacel in cupe de briose Grozav!
la 05.04.2013, 20:57
Au venit la timpul potrivit şi arată...wow!
la 05.04.2013, 20:57
ce faine is
la 05.04.2013, 21:02
ce frumos arata!! Ingenios !!
la 05.04.2013, 21:03
Frumosi si banuiesc si gustosi !

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking