Prajitura cu jeleu si crema de fructe de padure

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
2 Mar 2014 | 4624 vizualizari
Prajitura cu jeleu si crema de fructe de padure

Am adus si eu un martisor dulce pentru voi si vreau sa va doresc sa aveti o primavara frumoasa, insorita si plina de iubire! Este o prajitura atat de simpla dar atat de buna!

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 praf de sare
  • Pentru jeleu:
  • 250 gr fructe de padure (eu am folosit congelate)
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri cu varf amidon
  • semintele de la 1/2 pastaie de vanilie
  • Crema:
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 3 linguri zahar
  • semintele de la 1/2 pastaie de vanilie
  • cateva linguri de suc scurs de la fructele de padure
  • 2 linguri unt
  • aschii de ciocolata alba pentru decor

Mod de preparare

Blatul:

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si zaharul. Incorporam galbenusurile, praful de copt, zaharul cu pastai de vanilie, iar la sarsit faina pe care o cernem inainte. Ungem o tava detasabila cu unt, o tapetam cu faina si turnam compozitia in ea. O introducem in cuptorul incins pentru 10-12 minute pana blatul este copt. Il scoatem cand este gata si il lasam sa se raceasca.

Jeleul:

Oprim cateva linguri de suc de la fructele de padure decongelate. Fructele le amestecam cu zaharul, semintele de la pastaia de vanilie si le punem la foc mic. Cand zaharul s-a topit, dizolvam amidonul cu 2-3 linguri de apa si il turnam peste fructe. Il lasam sa dea 3-4 clocote si il luam de pe foc. Tava in care am copt blatul o tapetam cu folie, punem blatul iar deasupra turnam jeleul fierbinte si il lasam sa se raceasca.

Crema:

Intr-un bol amestecam zaharul cu amidonul, semintele de la pastaia de vanilie, putin lapte si sucul de fructe de padure. Toate acestea le invartim bine cu un tel sa nu aiba cocoloase. Restul de lapte il punem pe foc si cand da in clocot, punem amestecul de amidon si dam focul la mic. Amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca apoi tragem de pe foc. Adaugam untul si il incorporam bine. Lasam 5 minute crema la racorit, apoi o punem peste jeleu si dam prajitura la rece.

O scoatem din tava pe un platou, decoram cu aschii de ciocolata alba si servim!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu jeleu si crema de fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (60)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu crema de ciocolata alba si fructe de padure

Postat de Valclaudia

Desert prajitura cu crema de ciocolata alba si fructe de padure

Incepem cu separarea albusurilor de galbenusuri. Peste albusuri, punem un praf de sare si batem spuma pana devine ferma. Galbenusurile le mixam cu zaharul, praful de copt, zaharul vanilat...

Citeste continuarea

Prajitura cu ciocolata si fructe de padure

Postat de timea

Prajitura cu ciocolata si fructe de padure

Inainte de toate pregatim  crema  care trebuie sa stea la rece. Intr-un vas amestecam frisca cu zaharul si punem pe foc pana fierbe. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.03.2014, 12:22
tare bine mai arata, Rocsi!
la 02.03.2014, 12:28
superb
la 02.03.2014, 12:33
Minunat !
la 02.03.2014, 12:33
ce inimioara draguta ne-ai adus!
la 02.03.2014, 12:34

Vezi toate comentariile (60)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking