“Muhalabieh”

Postat de Mihaela11_jo in Dulciuri
13 Sep 2012 | 6739 vizualizari
“Muhalabieh”

“Muhalabieh” este o budinca de lapte, aromata specific in tarile arabe cu mastica si optional cu apa de roze si apa de flori de portocal. In functie de regiune se numeste se poate intalni sub numele de : mouhalabieh, mahalabiya, mahalabia, muhalabia or mahallabiyya. Mastica Mastica este o raşina obtinuta din copacul mastic sau Pistacia lentiscus. Mai este cunoscuta sub numele de “guma araba” sau “guma iemeneza”. Forma lichida se usuca la soare pentru a se obtine granulele solide. In Grecia mai este cunoscuta sub numele de “ lacrimile de Chios”, fiind produsa in aceasta insula. Cand se mesteca, granulele se inmoaie si devin ca o guma de mestecat. Gustul este la inceput amarui, dar ulterior se transforma intr-o aroma de pin sau de cedru. Una din primele utilizari culinare a fost cea de guma de mestecat. In tarile arabe din Orientul Mijlociu este folosita in prepararea inghetatelor, a sosurilor,a gemurilor,a afumaturilor.

Ingrediente

  • 1 litru de lapte
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 2 linguri faina de orez
  • 4 linguri de zahar( sau dupa gust)
  • 1 lingurita granule de mastica
  • 1 lingura apa de roze
  • 1 lingura apa de flori de portocal
  • nuca si scortisoara macinata pentru décor(optional0
  • fistic pentru décor(optional)

Mod de preparare

Laptele ( din care se pastreza cca 100ml) se puna la incalzit cu zaharul pana se topeste.

Separat se amesteca intr-un bol restul de lapte cu faina de orez si amidonul de porumb.

Cand laptele incepe sa fiarba se adauga acest amestec, plus granulele de mastica macinate.

Dupa ce budinca a inceput sa fiarba se amesteca incontinuu la foc mic pana s-a ingrosat si a fiert.

Se ia de pe foc si se adauga apa de roze si de flori de portocal si se amesteca bine pana se omogenizeaza.

Se pune in forme de budinca sau cupe si se decoreaza cu nuca sau fistic.

Se serveste rece sau calda.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "“Muhalabieh”" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu visine si ciocolata

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu visine si ciocolata

Mai intai, am pus pe baie de aburi, ciocolata si frisca lichida, pana ce s-a topit ciocolata, atentie nu trebuie sa dea in fiert, doar sa se incalzeasca, cat se topeste ciocolata. Apoi am pus la...

Citeste continuarea

Desert guguluf din albusuri, cu mac si ciocolata

Postat de RODIMUR

Desert guguluf din albusuri, cu mac si ciocolata

Se mixează bine albușurile cu praful de sare și când încep să prindă volum se adaugă treptat vanilia și zahărul tos, puțin câte puțin, până ce compoziția arată...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.09.2012, 10:29
trebuie sa fie ceva gustos
la 13.09.2012, 10:48
interesant ma gandesc la arome cum ar trebui sa fie?
la 13.09.2012, 11:01
Delicioasa cu siguranta
la 13.09.2012, 11:03
ce frumos arata,si cred ca e bun tare,prezentare minunata,felicitari
la 13.09.2012, 11:25
am facut si eu candva si a fost tare bun

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking