Multipizza

Postat de alinasava in Pizza
13 Noi 2013 | 2415 vizualizari
Multipizza

Ador pizza atat eu cat si familia mea,de aceea cand fac pizza fac mai multa,asa ca spor la treaba!

Ingrediente

  • PENTRU ALUAT
  • 500 g faina
  • 220 ml apa calduta
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 plic drojdie uscata
  • PENTRU DECOR
  • masline negre tocate
  • salam taiat felii subtiri
  • ciuperci taiate juliene
  • branza topita hohlland
  • rosii cherry
  • ketchup dulce
  • piper
  • rosii galbene

Mod de preparare

Incepem cu ingredientele care se  pun deasupra blatului de pizza: ciupercile si maslinile tocate fasii, iar salamul rondele se pun intr un vas sau tava si se coc15-20 minute, pana isi schimba putin textura.

Pentru aluat,se pune faina intr-un castron, apoi drojdia uscata, zaharul, uleiul, apa calduta si sarea. Se amesteca toate si se framanta bine 20 minute, pana aluatul devine elastic. Se lasa la crescut (eu l am pus pe calorifer si in jumatate de ora crescuse) intr un loc cald.

Dupa ce a crescut il impartim in 5 bile aproape egale si din fiecare facem cate o foaie intinsa cu mana sa iasa pufoasa, apoi coacem fiecare foaie in fandela si pe o parte si pe alta, pana terminam tot.

Dupa aceia se aseaza fiecare foaie intr-o tava mare sau doua mai mici, se decoreaza cu ingredientele deja pregatite, dupa care mai adaugam branza topita fasii, rosia galbena taiata fasii, rosii cherry, ketchep si piper si se dau la cuptor aproximativ 15-20 minute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Multipizza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Multipizza floare

Postat de Lia1

Multipizza floare

Framantati un aluat de pizza clasic dupa cantitatile din reteta. Am folosit drojdie proaspata, una noua ungureasca foarte-foarte buna. Abia astept sa o testez si pe paine. Intindeti o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.11.2013, 18:27
pacat ca ai ratat Pizzometrul
la 13.11.2013, 22:12
chiar asa Laura
la 13.11.2013, 22:28
la 14.11.2013, 08:47
la 14.11.2013, 08:59

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking