Multipizza floare

Postat de Lia1 in Pizza
10 Oct 2013 | 3186 vizualizari
Multipizza floare

EDITEZ: Am deschis o rubrica "Design culinar" si am pus-o (deocamdata cu 4 retete) sub proprietatea intelectuala a autorului pe firma noastra (pentru uzul domestic nu este nici o restrictie ci numai pentru terti, persoane juridice) cf. Legii 8/1996. Nu ca mi-am luat-o in cap, va povestesc eu pe perete despre ce este vorba, nu ma asteptam la o asemenea turnura :). ......continui nararea: ..... Intr-o zi speciala, ofer aceaasta floare, aromata si colorata, Claudiei. La multi ani, Claudia!.................. Continui prin a ma jelui din cauza pozelor.... Din graba si din greseala am schimbat setarile la aparatul foto, s-a pozitionat pe-o aiureala, cel putin pe ecran imi arata alte chestii, trebuie sa deschid manualul sa refac, sper sa fie asta ci sa nu vrea sa moara ca m-a terminat, ma lasa fara jucarii :(. Se pare ca ii moare bateria. N-am avut ce sa aleg pt. prezentare. Doar doua poze din timpul prepararii sunt clare in rest sunt in ceata, miscate, neclare ... o nenorocire. Mi-a pierit tot cheful dar acum nah, sa duc treaba pana la capat daca tot m-am apucat. Se numeste multipizza pentru ca la fiecare petala si in mijloc am umplut dupa retete diferite de pizza. Sunt "6 in unu". As fi putut sa o numesc "Pizza-surpriza" sau "Ruleta ruseasca" pentru ca nu stii ce fel de pizza te loveste la fiecare petala. Este o loterie placuta, visul gurmandului care nu s-ar hotara ce fel de pizza sa comande :).

Ingrediente

  • Aluat de pizza clasic (aveti linkul in Modul de preparare)
  • Cate putin din multe, scrie pe scurt la preparare
  • Ketchup Univer

Mod de preparare

Framantati un aluat de pizza clasic dupa cantitatile din reteta.

Am folosit drojdie proaspata, una noua ungureasca foarte-foarte buna. Abia astept sa o testez si pe paine.

Intindeti o foaie mare nu prea groasa (cam de 5 mm). Decupati cu un castron centrul si petalele cu altul ceva mai mic dar nu cu mult pentru ca mai intindem cercul din centru.  Marginile cercului din mijloc le aplatizam cu sucitorul astfel incat la suprapunerea petalelor sa nu se ingroase rau blatul. Ungem cu galbenus de ou zona de suprapunere sau tot centrul ca sa se lipeasca petalele.  Cu restul de galbenus ungem circumferinta petalelor ca sa fie aurii pe margini. Amestecam doua linguri din pasta de rosii preferata sau ketchup Univer cu oregano, piper si busuioc. Mai subtiem cu apa daca e prea groasa. Ungem doar petalele cu bulion lasand marginile aurii de la galbenus. Centrul nu-l ungem pentru ca acolo este reteta de pizza carbonarra alba. Umplem mijlocul si fiecare petala cu putin din amestecurile:

Preincalzim cuptorul.

TERRINA CARBONARRA (in centru)
Mozarella, panceta afumata sau bacon, ou, parmezan.

FORMAGGIOTTA
2 feluri de branza (am pus de capra si oaie de la tara), ou, ricota (n-am avut)

RUSTICA
Salam de Sibiu, ciuperci, usturoi, urda sau ricota (am pus mozzarella).

CAPRICIOSA
Ciuperci, sunca presata, masline

DE CASA
Salam de Sibiu, ardei, ceapa rosie, masline

MARGHERITA
Mozzarella, masline, rosie, rondele de ceapa rosie si ardei.

Radem pe razatoarea cu gauri mici cascaval sau parmezan si punem in centru si pe fiecare petala in parte, nu la gramada pt ca nu se va mai citi forma de floare.

DECOR

Taiem rondele subtiri dintr-o rosie foarte mare. Cu un decupator (eu am taiat cu degetarul) decupam mijlocul ca sa se vada cascavalul galben in mijloc. Asezam cate o felie de rosie pe fiecare petala. Nu punem acum galbenusul din centru.

Se pune pizza la cuptor (pe o tava tapetata cu hartie de copt) pentru aproximativ 20-25 de minute la 200 grade dar dupa 10-15 minute turnam cu grija in centru un galbenus de ou care trebuie sa raman cu zeama nu rascopt, ca sa se vada galben ci nu alb.

Se scoate din cuptor cand este putin rumenita si se presara cu grija un pic de marar tocat in jurul galbenusului iar in centrul rosiilor-petala cate o ramurica verde comestibila. Se lasa 5-10 min in tava (se taie mai usor si toate ingredientele se combina mai bine - adica nu cad de pe pizza in timp ce mananci).

Acum start sa se bata turcii la gura voastra!

Daca ti-a placut reteta noastra "Multipizza floare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pizza cu somon afumat la tigaie

Postat de Corina33

Pizza cu somon afumat la tigaie

Din cantitatile de mai sus mie mi-au iesit 2 pizza de 24 cm diametru. Pentru aluat se amesteca faina cu sarea si drojdia. Separat se dizolva zaharul in laptele caldut, se adauga uleiul si se...

Citeste continuarea

Pizza cu Blat de Conopida

Postat de BakeUpArtist

Pizza cu Blat de Conopida

Reteta aceasta este pentru o pizza de 28 de cm diametru.  Blat de conopida - Spălați conopida, rupeți buchetele mici și mărunțiți la robotul de bucătărie; - Puneți conopida...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.10.2013, 22:28
extraordinara,Lia ! cea mai tare pizza de pana acum )
la 10.10.2013, 22:34
Merci Laura, sunt suparata fleasca din cauza aparatului foto daca ai citit introducerea... Mi-e ca a inceput sa ma lase
la 10.10.2013, 22:35
Ce frumoasa este!
la 10.10.2013, 22:35
wowwwwwww
la 10.10.2013, 22:35
ce tare e!

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking